Apikoğlu Pastırmalı Yumurta
Malzemeler:
* Dilimlenmiş pastırma
* Birkaç çorba kaşığı ayarından margarin
* Yumurta
İsteğe göre:
* Kırmızı pul biber
* Sarımsak
* Karabiber
* Tuz
Fermente Sucuklar Nasıl Saklanmalı?
Fermente Sucuklar kendi ambalajından çıkartıldıktan sonra muhafaza edilirken hava geçirgenliği olmayan strech film, buzdolabı poşeti vb. maddelerle sarıldığında ürün üzerinde nem birikmesi oluşacaktır.
Sucuk Neden Fermente Olmalı?
DOĞAL SUCUK FERMENTE SUCUKTUR
Çünkü fermente sucuk, fermentasyon denilen doğal süreç ile üretilir. Kıymaların baharatlarla karıştırılıp doğal bağırsaklara doldurulmasından sonra 7 gün boyunca olgunlaşması ve gerçek tadına ulaşması için sabırla beklenir.
Dilimli Ürünler Hakkında Bilgiler
Dilimli ürünler hayatımızı kolaylaştıran, çabuk hazırlanan ve kolay tüketilen ürünler arasında yer almaktadır.
Peki dilimli ürünleri dahada lezzetli kılmak için ne yapılabilir ?
Sucuk Hakkında Faydalı Bilgiler
Sucuğun nasıl saklanacağı, yada daha kolay nasıl soyulabileceği hakkında püf noktaları.
Sucuk Pişirme Önerisi / Tüketme Şekli
Dana Sucuğunun Lezzetli Tüketim Yolları
Geleneksel sucuk lezzeti ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan Dana sucuk nasıl tüketilebilir?
Hangi yiyeceklerle beraber tüketilebilir.
Birkaç öneri.
Kavurma'nın Hikayesi
Kavurmanın Kültürel ve Gastronomik Değeri
Kavurma, tarihi boyunca Anadolu sofralarında yer bulan bir lezzet olarak bilinir. Ancak bu eşsiz et yemeğinin daha derin kökenleri ve öne çıkan özellikleri vardır. İşte kavurma hakkında ek bilgiler:
Pastırma'nın Hikayesi
Pastırmanın Derin Kültürel Kökenleri ve Üretimi
Pastırma, lezzeti ve üretim süreci ile Türk mutfağının eşsiz bir parçasıdır. Ancak pastırma hakkında çok daha fazla bilinmeyen detay bulunmaktadır. İşte bu popüler et ürünü hakkında ek bilgiler:
Sucuğun Hikayesi
Sucuğun Evrimi ve Önemi
Eski zamanlarda;
Sadece köy ve göçebe kültüründe olan sucuk, Anadolu, Ön Asya, Mezopotamya ve Balkanlar’da iklim şartlarından dolayı, kışa hazırlık yiyeceği olarak yapılıyordu.
Artizan Nedir ?
Artizan, mutfak kültürüyle ilgili bir terimdir. Hem sanatkâr hem de zanaatkar anlamına gelen bu sözcük, geleneksek yöntemlerle büyük uğraşlar vererek yemek hazırlayan aşçılar için kullanılır.