Sucuk Neden Fermente Olmalı?
DOĞAL SUCUK FERMENTE SUCUKTUR.
Çünkü fermente sucuk, fermentasyon denilen doğal süreç ile üretilir. Kıymaların baharatlarla karıştırılıp doğal bağırsaklara doldurulmasından sonra 7 gün boyunca olgunlaşması ve gerçek tadına ulaşması için sabırla beklenir.
FERMENTE SUCUKLARIN RENGİ KENDİNE HASTIR
Fermente sucuklarda klasik renk gülgûni’dir. Kırmızı ve kahverengi arası olan bu renk, doğal kuruma sürecinde kendiliğinden oluşur. Isıl işlem görmüş sucukta ise bu renk elde edilememektedir.
FERMENTE SUCUĞUN LEZZETİ BENZERSİZDİR
PH değeri doğal yollarla 5,4’ün altına düşürülen fermente sucuklar arzu edilen mükemmel lezzete sahiptir.
FERMENTE SUCUK PROTEİN BAKIMINDAN DAHA ZENGİNDİR
İçerdiği amino asitler açısından beslenmede büyük öneme sahip protein miktarı, fermente sucuklarda en az %16’dır.
FERMENTE SUCUĞUN GÖRÜNÜMÜ BAŞKADIR
Geleneksel üretim süreci sebebiyle kıyma sucuğunun verdiği mozaik görünüme sahip olan fermente sucuklar kıvamı ve tadıyla ideal bir lezzet sunarken, görünümüyle de doğallığın verdiği çekiciliğe sahiptir.
FERMENTE SUCUK SİNDİRİME YARDIMCIDIR
Fermente sucuklarda ısıl işlem uygulanmadığı için protein kaybı oluşmamaktadır. Bu yüzden beslenmede sindirim için faydalı olan mikro organizmalar da korunabilmektedir.
Çünkü fermente sucuk, fermentasyon denilen doğal süreç ile üretilir. Kıymaların baharatlarla karıştırılıp doğal bağırsaklara doldurulmasından sonra 7 gün boyunca olgunlaşması ve gerçek tadına ulaşması için sabırla beklenir. DEVAMINI OKU
Sucuk ürünümüz ısıl işlem görmediği; Fermente olduğu için hassas bir üründür.
Fermente Sucuklar kendi ambalajından çıkartıldıktan sonra muhafaza edilirken strech film, buzdolabı poşeti vb. maddelerle sarıldığında ürün üzerinde nem birikmesi oluşacaktır.
Ortamda bulunabilen ve bozulmaya neden olan küf, maya gibi mikroorganizmalar... DEVAMINI OKU
Dilimli ürünler hayatımızı kolaylaştıran, çabuk hazırlanan ve kolay tüketilen ürünler arasında yer almaktadır.
Peki dilimli ürünleri dahada lezzetli kılmak için ne yapılabilir?
-Pastırma, Füme Etler gibi dilimli ürünlerin buzdolabından çıkartılıp... DEVAMINI OKU
Artizan, mutfak kültürüyle ilgili bir terimdir. Hem sanatkar hem de zanaatkar anlamına gelen bu sözcük, geleneksek yöntemlerle büyük uğraşlar vererek yemek hazırlayan aşçılar için kullanılır.
Bununla birlikte evde kendi imkanlarıyla egzotik ve farklı yemekler hazırlayan kişilere de artizan denir.
Artizan kelimesi Fransızca kökenli artist sözcüğünden türetilmiştir. Artist sözcüğü... DEVAMINI OKU