Politikalarımız
Politikalarımız
1910 yılından beri geleneksel Türk damak zevkine uygun, sağlıklı ve kaliteli ürünlerimizi, veteriner hekimlerin gözetimi altında elde edilen sağlıklı etlerden, gıda mühendislerimizin yönetiminde hijyenik ortamların sağlandığı uluslararası standarttaki gıda üretimi sektöründe modern teknolojik gelişmeleri takip ederek çalışanlarımızın bilgi, becerilerini geliştirmek için iletişim ve eğitimi ön planda tutmayı, gerektiğinde, onaylanmış bilgilerin yenilenmesini müşterilere aktarmakta, spesifikasyonların güncel halini müşterilerle paylaşmayı, üretimin her aşamasında hijyenik şartları sağlayarak müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamayı, gıda güvenliği ile ilgili bilgileri kamu, tüketici ve tedarikçilere iletmeyi ve/veya bu bilgileri istemeyi, kaliteli ve hijyenik ürün sunmayı; bu doğrultuda yasal mevzuatlara, ISO 9001:2015, ISO 22000 ve Helal Yönetim standartlarının şartlarına uymayı, etkinliğini sürekli iyileştirmeyi ve aşağıdaki alt politikaların yerine getirilmesini sağlamayı taahhüt ederiz. HİJYEN POLİTİKASI Müşterilerimize sunduğumuz ürünlerin her aşamasında fiziksel, kimyasal ve biyolojik gıda güvenliği tehlikelerini belirlemek, kontrol altına almak, sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak üretilmesini sağlamak.
FİZİKSEL GÖRÜNÜŞ VE TAKI POLİTİKASI
Üretim alanlarına koruyucu önlüksüz, bonesiz girilmesine izin verilmez. Koruyucu giysiler üretim alanları ve risk oluşturması muhtemel belirlenmiş alanlarda giyilir. Üretim alanlarında çalışırken hiçbir takı kullanılamaz. Önlükler temiz ve boneler kulak ve saçları tamamen kapatacak şekilde kullanılmalıdır. Önlüklerin temizliği firmamızın yürütmüş olduğu uygulamalar ile sağlanır.
SİGARA İÇME VE YEMEK POLİTİKASI
Üretim ve depolama alanlarımızda ve soyunma odalarında sigara içmek ve yiyecek yemek – içmek yasaktır. Uyarı levhaları görülebilecek yerlere asılmıştır. Ziyaretçilerin ve taşeronların bu kurala uymaları sağlanır. ÜRETİM ALANLARINA GİRİŞ POLİTİKASI Ziyaretçilerimiz, tedarikçilerimiz üretim alanlarımıza özel önlük, bone giyerek ve ziyaretçi kontrol checklistine tabi tutularak girerler.
PERSONELİN SAĞLIK KONTROLLERİ POLİTİKASI
Bulaşıcı hastalık, üst solunum yolları enfeksiyonları, ishal, bulantı, öksürme hapşırma durumlarında üretim müdürü tarafından üretim alanından uzaklaştırılarak, sağlık kontrolüne gönderilir.
PLASTİK, CAM SERT POLİTİKASI
Cam kullanılması zorunlu yerlerde (ambalaj malzemesi hariç, lamba, pencere gibi) plastik koruyucular veya film ile kaplama yapılarak kullanım sağlanmakta ve kontroller ile takip edilip kaydedilmektedir. İşletme içinde ve yakın alanlarda cam, kesici alet ve sert plastik malzemelerin kırılması sonucu güvenli bir şekilde alan temizliği yapılır ve kontrol edilir. Tek parçalı kalem ve falçata kullanılmaktadır.
- GİRİŞ
ETSAN GIDA SAN. A.Ş. et ürünleri imalatı üzerine kurulu bir şirkettir. Türkiye’nin en eski markalarından biri olmanın haklı gururunu yaşarken ve bu köklü markayı “love mark” listesine dahil eden tüketicisine minnettarlığının farkındadır.
Bu kapsamda, Türkiye'nin refahını artırmak ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla dürüstlük ve iş ahlakı ilkelerinden asla taviz vermeden ortaya koyduğumuz prensiplerimizin en önde geleni, her zaman, müşterilerimizin sağlığı oldu.
Yaptığımız her işte, uzun vadeli büyümeye ulaşmak için dünya çapında kabul gören standartların uygulanmasının vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Bu düşüncede, ETSAN GIDA SAN. A.Ş. olarak şirketimiz tüm aşamalarda mevcut en iyi teknolojiyi kullanarak, şirketimizin Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Sosyal performansını sürekli iyileştirerek, Türkiye’nin en önemli et ürünleri imalatçılarından biri olarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.SOSYAL SORUMLULUK POLİTİKASI
Etsan Gıda San. A.Ş. Olarak;
Yasada belirtilen yaşın altında personel çalıştırmamayı ve bunun için gerekli önlemleri almayı,
Sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı sağlamayı,
Herhangi bir şekilde personele cinsiyet, yaş, ırk, dil, din, etnik köken, siyasi görüş, medeni durum, hamilelik, engellilik gibi kriterler ile ayrımcılık yapmamayı, fiziksel ve psikolojik şiddete tabi tutmamayı,
Personelin kendi özgür iradeleri içinde örgütlenme hakkına ve yetkili sendikaya üye olma hakkına sahip olmasını sağlamayı,
Personelin toplu iş sözleşmesinde belirlenen sosyal yardımları almasını sağlamayı,
Yasal limitler ile belirlenen çalışma ve fazla çalışma saatlerine uygun olarak ödeme yapmayı,
Gelecek nesillere yaşanabilir, temiz bir çevre bırakmayı,
Kaynak kullanımını fayda sağlayacak düzeyde tutup, tüketim metotlarındaki değişikliklerle atıkların çevreye verdiği zararı mümkün olduğunca azaltmayı,
Üretim ve kullanım sürecinde daha az olumsuz etkiye sahip, geri dönüşümü olan ürünleri öncelikli olarak tercih etmeyi esas aldık.
Sosyal sorumluluk prensiplerini yerine getirmek için doğruluk, dürüstlük ve etik değerlere bağlı kalarak çalışmayı amaç edindik.