Hakkımızda
HAKKIMIZDA
Apikoğlu’nun hikayesi, ailemiz için özenle hazırladığımız ev yapımı sucukların eşsiz lezzetinin dilden dile dolanmasıyla başladı. 1910 yılında çevreden gelen yoğun talepler sonucunda satışa başlanması ile Türkiye’nin ilk et ürünleri imalatçısı Apikoğlu kurulmuş oldu.
Apikoğlu, 1920 yılından sonra üretimine İstanbul’da devam etmesinin ardından her geçen gün biraz daha büyüyerek ülkemizin en büyük et ürünleri imalatçılarından biri olmayı başarmıştır. Zamanla geleneksel yöntemleri, teknoloji ile harmanlayarak; değişen ve gelişen dünya standartlarına uyum sağlamış ancak geleneksel lezzetinden asla ödün vermemiştir. Böylelikle Türkiye’nin en vizyoner markalarından biri olmayı da başarmıştır.
- Günümüzde 3. ve 4. nesil birlikte çalışmaktadırlar.
- Bugün 15.000 metrekare kapalı, 45.000 metrekare açık alanda kurulu, ileri sistem teknolojiye sahip, modern tesislerinde ürettiği 75 çeşit ürün grubunu tüketicisinin beğenisine sunuyor.
- Apikoğlu, kurulduğu ilk günden bu yana kalite yatırımlarına hız kesmeden devam etmiştir. Aradan geçen zamanda TS EN ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgeleriyle taçlandıran Apikoğlu, iki yıl üst üste kaliteye verdiği önemin göstergesi niteliğinde olarak “Altın Marka” ödülüne layık görülmüştür.
- 2020 ve 2021 yıllarında ise üst üste iki yıl Capital dergisinin düzenlediği ,bağımsız araştırma şirketi Zenna tarafından gerçekleştirilen ‘En Beğenilen Şirketler’ listesinde Paketlenmiş Et Ürünleri kategorisinde Türkiye’nin en beğenilen 3 şirketi arasına girmiştir.
- Apikoğlu için gerçek anlamdaki en büyük ödül ise eşsiz lezzetli ürünleriyle yıllar boyu Türk halkının beğenisini kazanmasıdır.
- Apikoğlu, bir asırdır aynı lezzet ve daha kaliteli üretim anlayışıyla faaliyetini devam ettirerek, kuşaktan kuşağa taşınan bir lezzet mirası haline gelmiştir. Büyük takdir toplayan bu istikrarı ile dünyanın en önemli marka hikayelerinin yer aldığı “Markaların Öyküsü” adlı kitaba giren 10 Türk markasından biri olmayı da başarmıştır. Apikoğlu ayrıca Yüzyıllık Markalar Derneği üyesidir.
- Apikoğlu,100 yılı aşkın süredir kalite ve hijyene en az ürün lezzeti kadar önem vermektedir.
- Ürünlerde kullanılan etler, veteriner hekimler kontrolünde İslami kurallara uygun olarak kesilmiş kaliteli besi hayvanlarından elde edilmekte olup, Et ürünleri imalatı ise gıda mühendisleri kontrolünde tüm hijyen kurallarına dikkat edilerek gerçekleştirilir. Tüm Apikoğlu ürünleri, Türk Gıda Kodeksi et ürünleri tebliğine uygundur.
- Şirketimiz çevreye ve doğaya duyarlılığını fabrika bahçesine dikmiş olduğu 4000 ağaç ile göstermektedir.
- Apikoğlu, Türkiye’nin en eski markalarından biri olmanın haklı gururunu yaşarken ve bu köklü markayı “love mark” listesine dahil eden tüketicisine minnettardır.