Frankfurter Sosis Nedir? Nasıl Pişirilir?
Apikoğlu Dana Frankfurter sosis, özenle seçilmiş dana etinin tuz ve baharatlarla harmanlandıktan sonra doğal kuzu bağırsağına doldurulması, füme fırınlarında gürgen ve meşe palamudu talaşları kullanılarak doğal ortamda tütsülenmesiyle üretilir. Benzersiz tadıyla her yaşa hitap eden Apikoğlu Dana Frankfurter sosisini günün her saatinde tercihinize göre ızgarada, mangalda, ocakta, barbeküde pişirebilir veya haşlayarak damak tadınıza uygun şekilde hazırlayabilirsiniz. Bu içeriği dikkatli bir şekilde okuyarak sizler de Frankfurter sosis pişirme teknikleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Frankfurter Sosis Nasıl Pişirilir?
Frankfurter Sosis nasıl pişirilir sorusu tüketicilerimizde oldukça fazla merak uyandırmaktadır. Sizlerde satın almış olduğunuz Apikoğlu Dana Frankfurter sosisleri pişirme yöntemlerine aşağıdaki listeden kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Haşlama Tekniği ile Sosis Pişirmek
Haşlama tekniği ile sosis pişirmek evde Frankfurter sosis yapmanın en kolay yollarından biridir. Sosisleri haşlamak için önceden ısıtmış olduğunuz kaynar su içerisine sosisleri kaynamaya bırakın. Sosisler suyun yüzeyine çıkana kadar 5 dakika kısık ateşte pişirin. Haşladığınız sosislerin çıtır bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız bu işlemden sonra tavada kızartabilirsiniz.
Izgarada & Barbeküde Sosis Pişirmek
Izgarada sosis pişirmek kuru ısı tekniği ile Frankfurter sosisleri pişirme tekniğidir. Apikoğlu sosisleri ızgarada pişirmek için önceden hazırladığınız ateş üzerine ızgaraya dizdiğiniz sosisleri ateşe koyun. (Ateşe koymadan önce Frankfurter sosislere birkaç çizik atabilirsiniz.) Sosisleri ızgara yapmak için, onları bir ızgaraya koyun ve eşit şekilde renklenene kadar birkaç dakikada bir çevirerek 8-12 dakika kadar pişirin.
Tavada Kızartma Tekniği ile Sosis Pişirmek
Apikoğlu Frankfurter sosislerini üzerlerine hafif çizikler atarak yağsız tavada kızarana kadar pişirebilirsiniz. Tüm yüzeylerin eşit piştiğine emin olmak için ara ara çevirmeniz gerekmektedir.
Frankfurter Sosisin Kabuğu Soyulur Mu?
Dana Frankfurter sosisin üretiminde tamamen doğal kuzu bağırsağı kullanılmaktadır. Bu sebepten sosislerimizin lezzetini ve yapısını koruması için soymadan tüketmenizi tavsiye ediyoruz.
Apikoğlu Frankfurter Sosis Çeşitleri ve Besin Değerleri
Frankfurter sosis için firmamız tarafından özenle seçilmiş dana eti içerisine tuz ve ülkemizin en kaliteli baharatları katılmaktadır. Elde edilen karışım yenilebilir doğal kuzu bağırsağına doldurulduktan sonra füme fırınlarında meşe ve gürgen palamudu talaşları ile fümelenir.
Apikoğlu Dana Frankfurter sosisin 100 gramda yaklaşık 13 gram protein bulunmaktadır.
Bratwurst ve Frankfurter Arasındaki Fark Nedir?
Apikoğlu markasıyla formüle edilen Bratwurst ve Frankfurter sosisler en ideal dana eti ve özel seçilmiş baharatlarla hazırlanarak üretilmektedir. Dana Frankfurter ve Bratwurst sosisler özel talaşlar ile tütsülenmektedir.
Bratwurst 1300'lerde Nürnberg'de ortaya çıkan bir Alman sosisidir. Sulu fakat sert dokuludur. Frankfurter ise Viyana sosisi olarak da bilinir. Bu lezzetli sosis ABD'de çok yaygın olarak tüketilmektedir. Her iki sosis de benzer şekillerde pişirilebilir.
Çünkü fermente sucuk, fermentasyon denilen doğal süreç ile üretilir. Kıymaların baharatlarla karıştırılıp doğal bağırsaklara doldurulmasından sonra 7 gün boyunca olgunlaşması ve gerçek tadına ulaşması için sabırla beklenir. DEVAMINI OKU
Sucuk ürünümüz ısıl işlem görmediği; Fermente olduğu için hassas bir üründür.
Fermente Sucuklar kendi ambalajından çıkartıldıktan sonra muhafaza edilirken strech film, buzdolabı poşeti vb. maddelerle sarıldığında ürün üzerinde nem birikmesi oluşacaktır.
Ortamda bulunabilen ve bozulmaya neden olan küf, maya gibi mikroorganizmalar... DEVAMINI OKU
Dilimli ürünler hayatımızı kolaylaştıran, çabuk hazırlanan ve kolay tüketilen ürünler arasında yer almaktadır.
Peki dilimli ürünleri dahada lezzetli kılmak için ne yapılabilir?
-Pastırma, Füme Etler gibi dilimli ürünlerin buzdolabından çıkartılıp... DEVAMINI OKU
Artizan, mutfak kültürüyle ilgili bir terimdir. Hem sanatkar hem de zanaatkar anlamına gelen bu sözcük, geleneksek yöntemlerle büyük uğraşlar vererek yemek hazırlayan aşçılar için kullanılır.
Bununla birlikte evde kendi imkanlarıyla egzotik ve farklı yemekler hazırlayan kişilere de artizan denir.
Artizan kelimesi Fransızca kökenli artist sözcüğünden türetilmiştir. Artist sözcüğü... DEVAMINI OKU