Apikoğlu Pastırmalı Makarna
* 1 Adet Yeşil Biber
* 1 Adet Kırmızı Biber
* 250 Gram Mantar
* Zeytinyağı
* Makarna
* Krema
* Tuz
* Karabiber
* Toz Kırmızı Biber
* Yeşil soğan
* Ceviz
* Su
Bir adet yeşil biberi ve bir adet kırmızı biberi ince ince küp küp doğruyoruz.
250 Gram mantarın saplarını kopartıp zarını soyuyoruz.
Mantarlarımızı da ince ince diliimliyoruz.
Apikoğlu Dana Pastırmamızı paketinden çıkartıp isteğimize göre dilimliyoruz.
Biz tarifimizde Çemeni Sıyrılmış Antrkiot Pastırmayı tercih ettik.
Bol zeytin yağı ile beberlerimizi soteleyerek başlıyoruz.
Makarna için su dolu tenceremizi ocağa alıp bir çay kaşığı tuz ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Sotelenen biberlerin üzerine mantarlarımızı da ekleyip soteliyoruz.
Kaynayan suya makarnamızı ekliyoruz.
Sotelenen mantarlar suyunu çekince Pastırmalarımızı ekliyoruz ve birkaç dakika daha soteliyoruz.
Makarnayı süzüp boş tencereye zeytinyağı, 150 ml krema, karabiber, toz kırmızı biber ekliyoruz.
Krema kaynayınca üzerine süzmüş olduğumuz makarnayı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Yeşil Soğanların sap kısımlarını ince ince doğruyoruz.
3 Adet cevizi bıçak yardımı ile ince ince kıyıyoruz.
Makarnamızı servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız pastırmalı soteyi ve diğer malzemelerimizi ekleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
Çünkü fermente sucuk, fermentasyon denilen doğal süreç ile üretilir. Kıymaların baharatlarla karıştırılıp doğal bağırsaklara doldurulmasından sonra 7 gün boyunca olgunlaşması ve gerçek tadına ulaşması için sabırla beklenir. DEVAMINI OKU
Sucuk ürünümüz ısıl işlem görmediği; Fermente olduğu için hassas bir üründür.
Fermente Sucuklar kendi ambalajından çıkartıldıktan sonra muhafaza edilirken strech film, buzdolabı poşeti vb. maddelerle sarıldığında ürün üzerinde nem birikmesi oluşacaktır.
Ortamda bulunabilen ve bozulmaya neden olan küf, maya gibi mikroorganizmalar... DEVAMINI OKU
Dilimli ürünler hayatımızı kolaylaştıran, çabuk hazırlanan ve kolay tüketilen ürünler arasında yer almaktadır.
Peki dilimli ürünleri dahada lezzetli kılmak için ne yapılabilir?
-Pastırma, Füme Etler gibi dilimli ürünlerin buzdolabından çıkartılıp... DEVAMINI OKU
Artizan, mutfak kültürüyle ilgili bir terimdir. Hem sanatkar hem de zanaatkar anlamına gelen bu sözcük, geleneksek yöntemlerle büyük uğraşlar vererek yemek hazırlayan aşçılar için kullanılır.
Bununla birlikte evde kendi imkanlarıyla egzotik ve farklı yemekler hazırlayan kişilere de artizan denir.
Artizan kelimesi Fransızca kökenli artist sözcüğünden türetilmiştir. Artist sözcüğü... DEVAMINI OKU