Apikoğlu Kavurmalı Taco
* Tortilla veya Sac Ekmeği ya da Lavaş
* Kapya Biber
* Yeşil Biber
* Mor Soğan
* Maydanoz
* Domates
* Limon
* Sızma Zeytinyağı
* Ayçiçek Yağı
* Tuz
* Sumak
* Yoğurt
* Mayonez
* Toz Kırmızı Biber
* Nane
Kapya ve yeşil biberimizi ince ince doğruyoruz.
Mor soğaımızı ince ince doğruyoruz.
Maydanozu ince ince kıyıyoruz.
Domatesi ince ince küp küp doğruyoruz.
Doğradığımız malzemelerimizi bir kapta karıştırıyoruz.
Üzerine sosu için 1 Adet limon 3-4 Yemek kaşığı zeytin yağı, yarım çay kaşığı tuz, ve sumak ekliyoruz.
Tortillanın üzerine az miktarda ayçiçek yağı sürüyoruz.
Tortillayı Fırın telinde şekil alacak şekilde koyuyoruz ve 180 derece fırında 4 dakika kadar bekletiyoruz.
Apikoğlu Dana Kavurmayı tavada ısıtarak yumuşacık ağızda dağılan bir lezzet elde ediyoruz.
Taco Sosu için 2 kaşık yoğurt, 1 kaşık mayonez, yarım limon kabuğu, yarım çay kaşığı toz biber ve naneyi bir kapta karıştırıyoruz.
Şekil almış olan tortillamıza malzemelerimizi istediğimiz sırada koyarak tacomuzu hazırlıyoruz.
Afiyet olsun.
Çünkü fermente sucuk, fermentasyon denilen doğal süreç ile üretilir. Kıymaların baharatlarla karıştırılıp doğal bağırsaklara doldurulmasından sonra 7 gün boyunca olgunlaşması ve gerçek tadına ulaşması için sabırla beklenir. DEVAMINI OKU
Sucuk ürünümüz ısıl işlem görmediği; Fermente olduğu için hassas bir üründür.
Fermente Sucuklar kendi ambalajından çıkartıldıktan sonra muhafaza edilirken strech film, buzdolabı poşeti vb. maddelerle sarıldığında ürün üzerinde nem birikmesi oluşacaktır.
Ortamda bulunabilen ve bozulmaya neden olan küf, maya gibi mikroorganizmalar... DEVAMINI OKU
Dilimli ürünler hayatımızı kolaylaştıran, çabuk hazırlanan ve kolay tüketilen ürünler arasında yer almaktadır.
Peki dilimli ürünleri dahada lezzetli kılmak için ne yapılabilir?
-Pastırma, Füme Etler gibi dilimli ürünlerin buzdolabından çıkartılıp... DEVAMINI OKU
Artizan, mutfak kültürüyle ilgili bir terimdir. Hem sanatkar hem de zanaatkar anlamına gelen bu sözcük, geleneksek yöntemlerle büyük uğraşlar vererek yemek hazırlayan aşçılar için kullanılır.
Bununla birlikte evde kendi imkanlarıyla egzotik ve farklı yemekler hazırlayan kişilere de artizan denir.
Artizan kelimesi Fransızca kökenli artist sözcüğünden türetilmiştir. Artist sözcüğü... DEVAMINI OKU