Dana Parmak Sucuk
Apikoğlu Dana Parmak Sucuk, geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak, Asırlık Apikoğlu tecrübesi ve sırrı ile üretilmektedir.
İslami usullere uygun olarak, veteriner hekimler kontrolünde kesilmiş danalardan özenle seçilmiş olan etler, gıda mühendisleri gözetiminde yöresel baharatlar ile karıştırılıp, harmanlanır. Yöresel doğal baharat karışımında Maraş’ın Acı Biberi, Aydın Bozdoğan’ın Tatlı Biberi, Konya’nın Kimyonu, Kastamonu Taşköprü’nün Sarımsağı ve tuz kullanılmaktadır. Bu et ve baharat karışımı bir süre dinlendirildikten sonra el değmeden doğal bağırsaklara doldurulup, 7-8 gün süre ile ‘Fermantasyon’ yöntemiyle olgunlaştırılır ve nefis lezzDevamını Gör
İslami usullere uygun olarak, veteriner hekimler kontrolünde kesilmiş danalardan özenle seçilmiş olan etler, gıda mühendisleri gözetiminde yöresel baharatlar ile karıştırılıp, harmanlanır. Yöresel doğal baharat karışımında Maraş’ın Acı Biberi, Aydın Bozdoğan’ın Tatlı Biberi, Konya’nın Kimyonu, Kastamonu Taşköprü’nün Sarımsağı ve tuz kullanılmaktadır. Bu et ve baharat karışımı bir süre dinlendirildikten sonra el değmeden doğal bağırsaklara doldurulup, 7-8 gün süre ile ‘Fermantasyon’ yöntemiyle olgunlaştırılır ve nefis lezzDevamını Gör
Doğa Dostu
Dana Eti
Soğuk Zincir
KATALOG SAYFASINDAKİ ÜRÜNLER TANITIM AMAÇLIDIR
Sucuk Hazırlama ve Tüketim Önerisi
Sucuğun kılıfının kolayca soyulması için hafifçe suyla ıslatmanız ve dilimlenecek kısmın sonuna kadar bir bıçak yardımıyla çizik atmanız kılıfın soyulmasında büyük kolaylık sağlayacaktır. Özenle üretilmiş olan Apikoğlu fermente sucuğun dilimlendikten sonra görsel olarak güzel görünmesi için dilimlemenin keskin bir bıçakla yapılması önemlidir. Aynı zamanda dilimleme işleminin eşit kalınlıkta yapılması da tüm sucuk dilimlerinin eşit oranda pişmesini sağlar ve her bir dilimden aynı lezzeti alabilirsiniz. Sucuğu pişirmek için tavaya herhangi bir yağ eklemek gerekmez. Dilerseniz tavaya birkaç damla su ekleyebilirsiniz veya kısık ateşte pişirebilirsiniz. Geleneksel sucuk lezzeti ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan Apikoğlu Dana Sucuğu tek başına tavada pişirebilir ya da yumurta ile omlet şeklinde tüketebilirsiniz. Izgarada veya mangalda pişirip ekmek arası olarak tüketmek de oldukça keyiflidir. Türk mutfağının geleneksel yemeği olan Kuru Fasulyeye katabilir, enfes tatlar elde edebilirsiniz. Pilav, makarna ve çorbalarınıza birkaç dilim nefis Apikoğlu Sucuk katarak yemeklerinizin lezzetini arttırabilirsiniz. Fermente edildiği için pişirmeden, çerezlik olarak da tüketebilirsiniz. Apikoğlu Sucuğu sabah kahvaltısı da dahil olmak üzere gün boyu tüm öğünlerde tüketebilirsiniz. Apikoğlu Sucuk ile ızgara sucuk, sucuklu yumurta ve sucuklu kuru fasulye gibi lezzetli tatlar hazırlayarak afiyetle yiyebilirsiniz.
Fermente Sucuk Saklama Tavsiyesi
Fermente Sucuklar kendi ambalajından çıkartıldıktan sonra muhafaza için strech film, buzdolabı poşeti gibi hava geçirgenliği olmayan ambalajlar kullanılmamalıdır. Fermente sucuk hava geçirgenliği olmayan bir ambalaja konulduğunda ürün üzerinde nem birikmesi oluşacaktır. Ürün yüzeyinde biriken nemden dolayı ortamda bulunabilen ve çok kolay gelişebilecek küf, maya gibi mikroorganizmalar ürünün raf ömrünün kısalmasına ve bozulmasına yol açacaktır. Bu olumsuz ve tehlikeli durumlara sebebiyet vermemek için fermente sucuğun orijinal ambalajı açıldıktan sonra ürünün hava alması ve yüzeyinin kuru kalması için buzdolabında kendi özel Saklama Kağıdında eğer Saklama kağıdı yok ise sucuğun hava alabileceği kağıt havlu veya 1.hamur bir kağıda sarılması uygun olacaktır. Fermente sucuğun üretiminin yapıldığı fabrika haricinde de vakum ile ambalajlanması da uygun değildir. Vakum yapılırken verilen sıcaklık ile üründe yüzeysel yağlanma ve doğal bağırsağın sucuktan ayrılması gibi sıkıntılar olabilmektedir. Sucuğunuzu çok uzun süre tüketmeyecekseniz ürünü tüketiminize göre 2-3 parçaya ayırdıktan sonra buzdolabı poşetine koyup, derin dondurucuda 6 ay boyunca saklayabilirsiniz. Donmuş sucuğunuzu çözmek için buzdolabının 0-4°C bölmesine koyup çözülmesini sağlayabilirsiniz. Çözülmüş olan sucukları daha sonra lütfen tekrar dondurmayınız.
Kampanya
- Ürün Özellikleri
- Ürün Açıklama
- Besin Değeri & Tüketici Bilgileri
-
Ürün Kodu : 0101060 Ürün Barkodu : 2816930 Ağırlık : Takribi 535 Gram Raf Ömrü : 120 Gün Ürün Tipi : Fermente Edilmiş Et Ürünü Üretici : Etsan Gıda San. A.Ş. İşletme No : TR 34-0030 Menşei : Türkiye
BU ÜRÜNLERDE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İLGİLİ BLOG YAZILARI