Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

İskender Kebap

Bursa iskender'de
Malzemeler,

1 paket hazır döner
1 su bardağı yoğurt,
4-5 Adet pide
2 diş sarımsak,
5 adet domates,
1,5 yemek kaşığı salça,
1 adet kırmızı soğan,
3 yemek kaşığı tereyağ,
4-5 adet sivri biber
1 adet patlıcan,

Hazırlanışı,
Pideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağı ile soteleyin.
Kalan yağ ile hazır döneri tavada ısıtın.
Üzerine salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin.
Sarımsağı ezip yoğurda katın.
Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin.
Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun.
Pidelerin üzerine önce soslu döneri sonra yoğurdu ekleyin.
Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun.
Ekleyen: Büşra Pamuk
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Trabzon Burmalısı

Damla Pastanesi - Trabzon
Bilinen baklava yufkasının üzerine Trabzon yöresinin kaliteli fındıklarından kavurulup, öğütülmüş şeklindeki fındıklardan serpilip oklava çubuğuna sarılarak şekil verilir.
hazırlanan ürünün üzerine tereyağı (Trabzon'da üretilen köy tereyağı olmalı) eritilerek dökülür.
Pişince baklava gibi ballanır.
Ekleyen: Varol Yılmaz
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Meşhur Sivas Köftesi

Sivaslı restaurantlarında
Sivas Köftesinin özelliği etin içerisinde tuzdan başka ilave bir şeyin olmamasıdır. Et ve tuz ile birlikte kıyma haline getirilir ve yoğurulduktan sonra 1 gün dinlenmeye bırakılır. Dinlendikten sonra tekrar makinede çekilerek şekli verilir.
Pişirilmesi :
Kömür ateşinde mangal da çok güzel olur ama bu mümkün değil ise teflon tava da çok az yağ ile kızartılabilir veya fırına verilebilir.

Afiyet olsun.
Ekleyen: Bahattin GÜLER
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Lahmacun

Pide Salonları Ve Lokantalarda
Malzemeler:

2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
3 gr Kuru Maya
1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/4 Su Bardağı Ilık Su
150 gr Yoğurt
450 gr Domates
1 Orta Boy Soğan
250 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
5 Diş sarmısak
5 Adet Sivribiber
Karabiber, Tuz

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8’e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın. Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın.

Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.

Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Ekleyen: Ayca özgür
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Çay

Evde, çay bahçesinde
Çaydanlığın demliğine tüketilecek çay miktarına göre çay koyalım, bu genelde bardak başına 1 çay kaşığı ölçüsündedir. Sonra üzerine sadece çayları nemlendirecek kadar, mümkünse kaynamış ve soğutulmuş su ekleyelim. Çay demlemedeki püf nokta budur, su kaynarken üstteki ıslak çay da buharla demlenecek ve bu sayede çay da yanmayacaktır. Çaydanlığın altına da yeteri kadar su koyup kaynatalım. Altta kaynayan suyu 1/3 oranında demliğe ilave edelim. 5 dakika kadar da beklettikten sonra… Gelsin bardaklar, afiyet ola..
Ekleyen: Emirhan şahin
Sen de koru:

0

kişi koruyor

BAKLAVA

GENELDE BAYRAMLARDA YENİR.
Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.
Ekleyen: Dilan Demirhan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Yaprak Sarması

her yerde yenebilir.
Öncelikle asma yaprakları haşlanır. Pirinçler yıkanır. Doğranacak olan malzemeler doğranarak tüm malzemeler karıştırılır (Asma yaprakları hariç). Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız iç konularak sarılır. Sarılan sarmaları tencereye düzenli bir şekilde dizilir. Tencereye 3 bardak kaynar su dökülerek sarmalar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir
Ekleyen: Dilan Demirhan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Çiğ Köfte

Arsemiea Çiğ köfte
Malzemeler;

* 4 Su bardağı ince bulgur.
* 4 çorba kaşığı domates salçası.
* 2 çorba kaşığı biber salçası.
* 3 çorba kaşığı isot.
* 1 çorba kaşığı pul biber.
* 1/3 çorba kaşığı karabiber.
* 1 çorba kaşığı tuz.
* 1/2 çorba kaşığı toz biber.
* 300 gram kabuksuz ceviz.
* 8 çorba kaşığı sıvı yağ.
* 1 orta boy kuru soğan.
* 5 diş sarımsak.
* 1 litre su.

Tarifi;

Yağımızı tencereye koyup altını yakıyoruz, kısık ateşte kızmasını bekliyoruz. Bu arada 300 gram kabuksuz cevizimizi ezerek toz haline getiriyoruz. Yağımız kızdıktan sonra kırmızı biber, pul biber, isot, tuz, karabiber gibi baharatlarımızı yağın içine atıp 1 dakika civarında kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üzerine domates ve biber salçamızı atıp baharla birlikte kısık ateşte güzelce kavuruyoruz. Bu arada elimizde ince ince kıydığımız kuru soğanı, sarımsağı ve ezdiğimiz cevizi bulgurun içerisine atıyoruz. Salça kısık ateşte pişerken devamlı karıştırmalıyız. Salçamız hazır olduktan sonra; bulgurumuzu içerisindeki soğan ve sarmısağımızla birlikte ovalıyoruz. Bu arada da salçamız biraz dinlenmiş oluyor. Ovaladıktan sonra baharatlı salçamızı bulgurun üzerine boşaltıyoruz. Gözünüze biraz yağlı gelebilir ancak bulgur o yağı çekecektir endişeniz olmasın. Salçayı bulgurun üzerine döktükten sonra 20 - 25 dakika civarı ezerek yoğuruyoruz. 20 - 25 dakika sonunda su ısıtıcısı (kettle) yardımı ile bir kenara topladığımız çiğ köftenin üzerine bir miktar gezdiriyoruz. Hepsini boşaltmayınız, 1 litre su daha lazım olacaktır. Suyu gezdirdikten sonra fazla beklemeden tekrar yoğurmaya başlıyoruz. 15-20 dakika civarı daha ezerek yoğurduktan sonra tekrar su kaynatıp bu sefer çiğ köfteyi yayıp üzerine gezdiriyoruz. Yine çok fazla beklemeden yoğurmaya devam ediyoruz. Çiğ köftemizin bulguru bu ikinci sudan sonra büyük oranda yumuşama belirtileri gösterecektir. Yoğurmaktan bıkmadan bir 15 dakika daha yoğuruyoruz. Eğer bulgur hamur kıvamına geldi ise bir daha su gezdirmenize gerek yok, ancak az da olsa bir sertlik var ise bir kez daha su gezdirmenizde fayda vardır. Ancak su gezdirirken dikkat ediniz, çok fazla su katarsanız çiğ köfteniz çamur kıvamı alabilir. Ancak az bir fazlalık yoğurmaya bağlı olarak düzelecektir. Çiğ köfteniz artık servis yapılmaya hazırdır.

Afiyet olsun...
Ekleyen: Emirhan şahin
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Ekmekaşı

Öğlen ya da akşam yemeklerinde yenir. Anavatanı Sivas'tır.
Küçük parçalar haline gelen ekmekler (bu ekmekler bayat da olabilir) soğan, domates, patates ile çeşitli baharatlarla harmanlanark eşsiz bir tad ortaya çıkar.İsteğe göre üzerine sos ilave edilebiliri.
Ekleyen: İsa Say
Sen de koru:

0

kişi koruyor

İRMİK HELVASI

Hünkar Lokantası
Malzemeler:

250 gr margarin veya tereyağı
500 gr irmik
50 gr çam fıstığı
4,5 su bardağı kaynar su
3,5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

1. Geniş ve derin bir tencerede 250 gr yağı eritin. 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye alın. orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.

2. Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (ve dikkatlice) tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.

3. En son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin. karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.

4. Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Ekleyen: Güner Atik
Sen de koru: