Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

Güveçte pastırmalı kurufasulye


İzhar Restaurant / İstanbul
Kardeşler Lokantası / İstanbul
Cafe Z&E / İstanbul
Konakoğlu Lokantası / İstanbul
Malzemeler:

* 2 su bardağı kurufasulye
* 2 soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 5 sivribiber
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 4-5 domates
* kaynar su
* tuz
* 5-10 dilim pastırma

Hazırlanması:

1. Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveç tenceresinde kavurun. İrice doğranmış biberleri katın. Salçayı ekleyip bir süre daha kavurun. Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin.
3. Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yoğun bir çorba kıvamında olacak kadar) fasulyeleri ilave edin. (Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
4. Su kaynayınca minik minik doğranmış pastırmaları ve tuzu ekleyin. Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kaplayın. Önceden ısınmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin, daha sonra ısıyı 200'e düşürüp pişirmeye 15 dakika daha devam edin.
Ekleyen: Zehra Çalık
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Hamsi Buğulama

Kılçık Balık Lokantası / Trabzon

Konakoğlu Lokantası / İstanbul

Doğader Lokali / Bursa
Malzemeler

500 Gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Yemeğin Tarifi

Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır.

Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın. Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın.

15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir. Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz.
Ekleyen: Esra Erdoğan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Trabzon Burmalısı

Damla Pastanesi - Trabzon
Bilinen baklava yufkasının üzerine Trabzon yöresinin kaliteli fındıklarından kavurulup, öğütülmüş şeklindeki fındıklardan serpilip oklava çubuğuna sarılarak şekil verilir.
hazırlanan ürünün üzerine tereyağı (Trabzon'da üretilen köy tereyağı olmalı) eritilerek dökülür.
Pişince baklava gibi ballanır.
Ekleyen: Varol Yılmaz
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Lahmacun

Pide Salonları Ve Lokantalarda
Malzemeler:

2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
3 gr Kuru Maya
1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/4 Su Bardağı Ilık Su
150 gr Yoğurt
450 gr Domates
1 Orta Boy Soğan
250 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
5 Diş sarmısak
5 Adet Sivribiber
Karabiber, Tuz

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8’e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın. Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın.

Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.

Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Ekleyen: Ayca özgür
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Yoğurtlu Köz Salatası

İdol Antik Cafe / Ankara

Mezecim / İstanbul
Malzemeler :

2 Patlıcan
7 Köy Biberi
5 Kırmızı Biber
1 Kase Yoğurt
1 Diş Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Patlıcanları ve biberleri közleyin. Kabuklarını soyun. Bütün malzemeleri küçük doğrayın. Kaseye alın. Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu dökün. Tuzunu da atıp karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı dökün.
Ekleyen: Şebnem Çoban
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Su Böreği

Köy Değirmeni / Antalya (Yeşilbahçe)

Zencefil / İstiklal cad. Kurabiye sok. No :3 Beyoğlu. 0212 2444082
Malzemeler:

6 adet yufka
6 adet yumurta
125 gram margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı su
2 su bardağı beyaz peynir

Hazırlanışı

• Margarin veya tereyağını eritin, soğumaya bırakın.
• Bu arada yumurtaları derince bir kapta iyice çırpın.
• Yumurtalara eritilip soğutulmuş margarin veya tereyağını, sıvıyağı ve suyu son olarak da kabartma tozunu ilave edin ve çırpın.
• 3 yufkayı aralarına hazırladığınız karışımı sürerek önceden yağladığınız tepsiye yayın.
• Çatalla ezilmiş beyaz peyniri yerleştirin.
• Kalan 3 yufkayı da yine aralarına karışımı sürerek tepsiye yayın.
• Yufkaları yaymayı tamamladıktan sonra bıçak ile börek üzerinde delikler açarak ve/veya böreği dilimleyerek kalan karışımın tamamını böreğin üzerine dökün.
• Böreği 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin NOTtarifi benden tariflerden aldım deneyin beğeneceksiniz
Ekleyen: Ezgi Çebioğlu
Sen de koru:

0

kişi koruyor

ANTEP USULÜ FISTIKLI KADAYIF

Luciano

Nasıl gidilir: Sakarya Cad. No: 51/A Özkanlar-Bornova/İzmir. (Manavkuyu'daki Tansas'i geçtikten sonra Bornova merkeze doğru giderken sağ tarafta kalıyor)
10 kişilik malzemeler:

1 kg. çiğ telkadayıf
525 gr. eritilmiş margarin
50 ml. pekmez
300 gr. iri çekilmiş antepfıstığı
Şurubu için
2 kg. tozşeker (8 su bardağı)
1 lt su (4 su bardağı)
1/2 adet limonun suyu

Yapılışı;

Bir kapta eritilmiş margarinin 1/3 ünü pekmez ile karıştırın. Kadayıfı pişireceğiniz tepsinin dibine karışımın tamamını sürün Fırınınızı 150 C ye getirip ısıtın.
Çiğ kadayıfın yarısını iki elinizin arasında ovalayınye tepsiye eşit olarak serpin. Kabarık bir halde olan kadayıfı elinizle bastırın. Üzerine çekilmiş antepfıstığını serpiştirin. Kalan kadayıfı yine ovalayarak tepsiye dağıtıp, üzerine bastırın.
Kalan margarini kadayıfın üzerinde gezdirin. Isıtılmış fırına sürerek kadayıf kızanncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın. Şurup kıvama gelince limon suyunu katıp karıştırın. Bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Pişen kadayıfı fırından alıp biraz daha büyük bir tepsiye ters çevirerek 2-3 dakika dinlemeye bırakın. Üzerine kaynar haldeki şurubunu döküp, kadayıf şurubu tamamen çekinceye kadar tepsisinde soğumaya bırakın, İyice soğuduktan sonra servis yapın.
Ekleyen: Nazan Demir
Sen de koru:

0

kişi koruyor

BAKLAVA

GENELDE BAYRAMLARDA YENİR.
Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.
Ekleyen: Dilan Demirhan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Zeytinyağlı Barbunya

Hünkar Lokantası / Mim Kemal Öke Sokak. No: 21 Nişantaşı 0212 2254665-
Nisbetiye cad. No: 52 Etiler.0212 2874770-71

Hacı Salih / Tahmis cad. Kalçın sok. No: 17 Eminönü.
0212 5280390
Malzemeler:

* 1 kg. barbunya
* 4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
* 2 baş kuru soğan, doğranmış
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 havuç
* 2,3 adet acı sivri biber
* 750 ml kaynamış su
* tuz

Hazırlanması:

1. soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin.

2. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin.

3. barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ilave edin. kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.
Ekleyen: Muhsine Bulut
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Sosisli Milföy Börek

Ev yapımı
4 kişilik
Malzemeler;
8 adet milföy
8 adet Apikoğlu % 100 dana kokteyl sosis
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı;
Milföyleri buzdolabından çıkartıp iyice yumuşayana kadar bekletelim.
1adet Milföy hamurun ortasına 1 adet sosisi yerleştirdikten sonra istediğimiz şekli verelim.Tüm milföyleri bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
Bir yumurtanın sarısını çırpalım ve böreklerin üzerine sürelim.
200C de üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim. Önemli not: Fırını kapattıktan sonra börekleri 10 dk. fırında bekletelim sonra servis edelim.
Afiyet olsun.
Ekleyen: ZEYNEP ÖZGÜR
Sen de koru: