Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

Humus

Antakya Evi

Nasıl gidilir: Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 3 Tel: 0 326 214 1350
Malzemeler

1.5 bardak nohut
Yarım bardak tahin
Yarım bardak zeytinyağ
3 çay kaşığı kırmızı biber
4-5 diş sarımsak
3 limon
(üzeri için:zeytin, turşu, maydanoz)
Tuz

Hazırlanışı

Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Ceviz makinasından geçirilir veya havanda dövülür. Porselen bir kaseye alınıp, tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuz konur. Azar azar zeytinyağ ve limon suyu ilave edilir. Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.

Ekleyen: Ayşe Sezgin
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Sosisli Milföy Börek

Ev yapımı
4 kişilik
Malzemeler;
8 adet milföy
8 adet Apikoğlu % 100 dana kokteyl sosis
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı;
Milföyleri buzdolabından çıkartıp iyice yumuşayana kadar bekletelim.
1adet Milföy hamurun ortasına 1 adet sosisi yerleştirdikten sonra istediğimiz şekli verelim.Tüm milföyleri bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
Bir yumurtanın sarısını çırpalım ve böreklerin üzerine sürelim.
200C de üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim. Önemli not: Fırını kapattıktan sonra börekleri 10 dk. fırında bekletelim sonra servis edelim.
Afiyet olsun.
Ekleyen: ZEYNEP ÖZGÜR
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Ezme Patlıcan Salatası

Çukurağa Sofrası / Ankara

Tünel Restaurant / Adana
Malzemeler :

4 Patlıcan
2 Diş Sarımsak
1 Limon
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. İnce ince doğrayıp karıştırma kabına alın. Bir limonun suyunu sıkın. Sarımsakları içine rendeleyin. İyice karıştırın. Tuzunu ve zeytinyağını atarak karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine bir dal maydanoz koyarak servis edin.
Ekleyen: Zahide Tuna
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Hamsi Buğulama

Kılçık Balık Lokantası / Trabzon

Konakoğlu Lokantası / İstanbul

Doğader Lokali / Bursa
Malzemeler

500 Gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Yemeğin Tarifi

Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır.

Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın. Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın.

15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir. Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz.
Ekleyen: Esra Erdoğan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Su Böreği

Köy Değirmeni / Antalya (Yeşilbahçe)

Zencefil / İstiklal cad. Kurabiye sok. No :3 Beyoğlu. 0212 2444082
Malzemeler:

6 adet yufka
6 adet yumurta
125 gram margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı su
2 su bardağı beyaz peynir

Hazırlanışı

• Margarin veya tereyağını eritin, soğumaya bırakın.
• Bu arada yumurtaları derince bir kapta iyice çırpın.
• Yumurtalara eritilip soğutulmuş margarin veya tereyağını, sıvıyağı ve suyu son olarak da kabartma tozunu ilave edin ve çırpın.
• 3 yufkayı aralarına hazırladığınız karışımı sürerek önceden yağladığınız tepsiye yayın.
• Çatalla ezilmiş beyaz peyniri yerleştirin.
• Kalan 3 yufkayı da yine aralarına karışımı sürerek tepsiye yayın.
• Yufkaları yaymayı tamamladıktan sonra bıçak ile börek üzerinde delikler açarak ve/veya böreği dilimleyerek kalan karışımın tamamını böreğin üzerine dökün.
• Böreği 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin NOTtarifi benden tariflerden aldım deneyin beğeneceksiniz
Ekleyen: Ezgi Çebioğlu
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Aşure

1 SARAY
2 ÖZSÜT
3 BOLULU HASAN USTA
4 HACI ABDULLAH
5 KANAAT
6 SÜT-İŞ
7 KONYALI KANYON
Neler Lazım ?

* 1/2 Kg kuru fasulye
* 1/2 Kg nohut
* 1 kg buğday
* 1 su bardağı fındık
* 1 su bardağı kurum üzüm
* 1 su barğdağı kuru kayısı
* 1 su bardağı ceviz
* 1/2 su bardağı elma kurusu
* 1 portakal kabuğu rendesi
* 1 adet nar
* Tarçın
* 3 su bardağı şeker

Nasıl yapılır ?

1. Geniş bir tencereye buğdayımızı alıp kaynatıyoruz.
2. Diğer bakliyatları ayrı ayrı haşlıyoruz.

3. Haşlanmış bakliyatları buğdayın içine karıştırıyoruz.

4. Kaynatmaya devam ediyoruz.

5. Ocaktan indirmemize yakın fındıklarımızı, ufak ufak kestiğimiz kayısıları,elma kurularımızı ve üzümleri katıyoruz.

6. Renginin altın sarısı olması için bir portakalın kabuğunu rendeleyip içine katıyoruz.

7. 25-30 dakika bu şekilde piştikten sonra ocaktan alıp servis etmek istediğimiz kaselerimizin içine döküyoruz. üzerlerine fındık, ceviz, tarçın ve aşurenin olmazsa olmazı nar taneleriyle süslemesini gerçekleştiriyoruz.


Püf Noktaları,

* Eğer evinizde pekmez var ise renginin altın sarısı olması için portakal kabuğu rendesi yerine 1-2 yemek kaşığı pekmezde katabilirsiniz.

* Arzuya göre fındıkları pişerken değil sadece üzerini süslemek içinde kullanabilirsiniz..

* Tüm baklagilleri ve buğdayımızı bir gece önceden suda bekletmemiz çok daha sağlıklı sonuçlar verecektir.


Ekleyen: Hakan Birlik
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Ekmekaşı

Öğlen ya da akşam yemeklerinde yenir. Anavatanı Sivas'tır.
Küçük parçalar haline gelen ekmekler (bu ekmekler bayat da olabilir) soğan, domates, patates ile çeşitli baharatlarla harmanlanark eşsiz bir tad ortaya çıkar.İsteğe göre üzerine sos ilave edilebiliri.
Ekleyen: İsa Say
Sen de koru:

0

kişi koruyor

İçli Köfte

Annemin tarifi
Malzemeler,

2 su bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1,5 su bardağı irmik
1 dolu tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su bulgur ve irmiği slatmak için

İç Malzemeleri,

1/2 kilo kıyma
125 gr margarin
4 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
1 çay kaşığı kimyon
dereotu veya maydonoz

Yapılışı,
Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın. 1 saat bekletin.
Çok fazla sulu kalmayacak şekilde irmiği ıslatın.
1 saat sonunda soğanı bulgurun üzerine rendeleyin.
Kimyonu, salçayı ve tuzu ekleyin.
İyice yoğurun. Malzemeler iyice özleşince irmiği ekleyin.
İrmiği de ekledikten sonra yoğurun.
Kıymayı margarinle kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin.
2-3 dk kavurun. Baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın.
Bulgurlu harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alın.
İşaret parmağı ile içini oyun ve iyice inceltin.
Soğumuş kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar içine koyup kapatın.
Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon ekleyin.
Tuzunu da katıp köfteleri atın.
Tencerenin dibine birikecek şekilde köfteleri katın.
Üstüste gelmesine dikkat edin.
Tahta kaşıkla hafif kaıştırın.
Kaynamaya başlayınca 8 dk bekleyin.
Süre sonunda sonunda kevgirle alın.
İsterseniz kızarmış tereyağ gezdirip sıcak servis yapın...

Not:İsterseniz köfteleri yumurtaya batırıp kızartabilirsiniz fakat haşlama daha hafif oluyor.





Ekleyen: ZEYNEP ÖZGÜR
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Süt Helvası

Hacıbey Lokantası (Bursa)
Malzemeler

1,5 kg süt
250 gr margarin
100 gr tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı un
400 gr şeker (2 su bardağı)

Yapılışı

Yağlar eriyince un içine katılır. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kaynayan süt kavrulmuş unun içine dökülür boza haline gelene
kadar karıştırılır şeker ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Karışım tepsiye
dökülür fırına verilir . Üstü pembeleşinceye kadar fırında kalır. Sıcak
sıcak tabaklara koyularak 1-2 dk bekletilir üzerine isteğe göre tarçın
veya dövülmüş fındık serpilir ve servis edilir.
Not: Süt kaynar şekilde dökülür (püf noktası)
Ekleyen: Nazan Demir
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Kopsiya

Akçakoca Hamsi / Ankara (Beştepe)

Küçük Ev Balık Restaurant / Tekirdağ
Malzemeler

500 gr Hamsi
4 Limon
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Tuz


Yemeğin Tarifi

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp geniş bir tepsiye dizin. hamsilerin üzerine tuz serpip bir kat daha hamsi dizin. Bu işlemi hamsiler bitinceye kadar sürdürün.

Limon suyunu hamsilerin üzerine dökerek serin bir yerde bir gün bekletin.

Zeytinyağı ve limonla servis yapın.
Ekleyen: Murat Erdoğan
Sen de koru: