Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

FIRIN MAKARNA

HALANIN YERİNDE
Haşladığınız makarnaları süzgece çıkarın. Ayrı bir kap içerisinde margarini eritip, un ilave ederek çırpma teliyle karıştırın. Süt ve yumurtaları ilave edip pişirerek beşamel sos elde edin. Tepsiyi yağlayarak hazırladığımız beşamel sosa makarnaları ve tatlandırıcıları ilave ederek tepsiye dizin. 170 derece fırında pişirerek, sıcak servis yapın.
Ekleyen: Sibel Baybuğa
Sen de koru:

0

kişi koruyor

LOKUMLU KURABİYE

Restaurant, Lokanta, Kafeterya
LOKUMLU KURABIYE

MALZEMELER

1 kg fıstıklı lokum
125 gr margarin
1 kutu krema
pura şekeri
un


HAZIRLANIŞI

Margarin, krema ve un ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölüp, orta kalınlıkta açın. Açılmış hamurlardan birinin üzerine lokumları dizin ve üzerine diğer hamuru kapatın. Bir bardağın ağzı ile ufak ufak kesin. Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Pudra şekerine bulayıp, servis yapın.
Ekleyen: Erdinc Bas
Sen de koru:

0

kişi koruyor

APİKOĞLU SUCUKLU YUMURTA

AZTEK BOMONTİ
Apikoğlu Kangal Sucuk istenilen kalınlıkta dilimlenir. Isınmış yağsız tavaya sucuklar ilave edilir. Sucuklar çevrilerek iki tarafı ısıtılır, yağ bırakmaya başladığında yumurtalar kırılır. Az veya çok pişmiş olarak yumurtaların pişme süresini ayarlayabilirsiniz.
Arzuya göre tuz ve karabiber ilave edilerek servis edebilirsiniz.
İki kişi için 4 yumurta ve 1/2 kangal sucuk yeterli olacaktır.
Ekleyen: ZEYNEP ÖZGÜR
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Lahmacun

Pide Salonları Ve Lokantalarda
Malzemeler:

2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
3 gr Kuru Maya
1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/4 Su Bardağı Ilık Su
150 gr Yoğurt
450 gr Domates
1 Orta Boy Soğan
250 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
5 Diş sarmısak
5 Adet Sivribiber
Karabiber, Tuz

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8’e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın. Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın.

Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.

Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Ekleyen: Ayca özgür
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Meşhur Sivas Köftesi

Sivaslı restaurantlarında
Sivas Köftesinin özelliği etin içerisinde tuzdan başka ilave bir şeyin olmamasıdır. Et ve tuz ile birlikte kıyma haline getirilir ve yoğurulduktan sonra 1 gün dinlenmeye bırakılır. Dinlendikten sonra tekrar makinede çekilerek şekli verilir.
Pişirilmesi :
Kömür ateşinde mangal da çok güzel olur ama bu mümkün değil ise teflon tava da çok az yağ ile kızartılabilir veya fırına verilebilir.

Afiyet olsun.
Ekleyen: Bahattin GÜLER
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Kadınbudu Köfte

Şıpse Annemin Yemekleri / Ankara (Balgat)

La Cafe / İzmir
Malzemeleri

* Yarım kilogram kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 1 kahve fincanı pirinç
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı su
* Tuz
* 1 yemek kaşığı margarin
* Karabiber

Tarifi

Margarin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra tencereye su ilave edilir. Kaynayınca ayıklanmış pirinç eklenir. Pirinçlerin lapa durumuna gelmesi beklenir. Ateşten indirilip soğutulur. Diğer tarafta kıymanın 3′te ikisi teflon tavaya konup kuvvetli ateşte suyunu salıp yeniden çekinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Soğumaya bırakılır. Soğanlı kıymayla çüğ kıyma karıştırılır. Karabiber, 1 yumurta, tuz ve lapa eklenir. 5 dakika yoğurulur. Sonra bu karışımdan yumurta iriliğinde parçalar alınıp ortaları bastırılarak köfteler oluşturulur. 2 yumurta, bir kasede çırpılır. Köfteler yumurtaya batırılarak kızgın yağdaki tavada kızartılır. Sıcak servis yapılır.
Ekleyen: Murat Erdoğan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Keşkek

Amatia Mutfağı / Amasya

Zeytin Park Köfteci Rasim / Manisa

Ezogelin / Uşak
MALZEMELER

1 su bardagi asurelik bugday
250 gram gerdan eti
2 çorba kasigi tereyagi

YAPILIŞI

Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin. Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin. 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çirpin. Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemegin üzerinde gezdirin.
Ekleyen: Murat Erdoğan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Acılı Ezme

Bay Nihat / Cunda Adası

Huzur Restaurant / Beyoğlu Çiçek Pasajı
3 kuru soğan
2 diş sarımsak
4 çarliston biber
5 kırmızı biber
2 domates
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
1 limon
maydanoz
taze nane
pul biber
zeytinyağı
tuz

Kuru soğanı,biberi,kırmızı biber,domatesi ve sarımsağı çok minik olarak kesin.Tüm malzemeleri biber ve
domates salçasını ilave edip tüm malzemeleri parçalayıcıdan geçirip ezme kıvamına getirin.

Servis tabağına ezmeyi alın.Üzerine limon zeytinyağı ilave edin.Taze nane ile ekleyio servis edin.
Ekleyen: Zehra Çalık
Sen de koru:

0

kişi koruyor

İskender Kebap

Bursa iskender'de
Malzemeler,

1 paket hazır döner
1 su bardağı yoğurt,
4-5 Adet pide
2 diş sarımsak,
5 adet domates,
1,5 yemek kaşığı salça,
1 adet kırmızı soğan,
3 yemek kaşığı tereyağ,
4-5 adet sivri biber
1 adet patlıcan,

Hazırlanışı,
Pideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağı ile soteleyin.
Kalan yağ ile hazır döneri tavada ısıtın.
Üzerine salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin.
Sarımsağı ezip yoğurda katın.
Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin.
Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun.
Pidelerin üzerine önce soslu döneri sonra yoğurdu ekleyin.
Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun.
Ekleyen: Büşra Pamuk
Sen de koru:

0

kişi koruyor

İç Baklalı Enginar

Kısmet Lokantası / Ege ve Osmanlı Mutfağı / İzmir (Kemeraltı)

Boğaziçi Borsa / Harbiye, Lütfi Kırdar Kongre salonu altı. 0212 42001-02
Malzemeler

5 adet enginar
yarım kg iç bakla
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
1 kesme şeker
1 demet dereotu
tuz

Hazırlanması:

1. Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin. Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın. Tuz, şeker ve yarım limon sıkın., üstünü örtecek kadar su koyun.

2. Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın.

3. Yarı pişince iç baklaları ekleyin. Tamamen pişince ateşten alın. Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin.
Ekleyen: Muhsine Bulut
Sen de koru: