Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

İRMİK HELVASI

Hünkar Lokantası
Malzemeler:

250 gr margarin veya tereyağı
500 gr irmik
50 gr çam fıstığı
4,5 su bardağı kaynar su
3,5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

1. Geniş ve derin bir tencerede 250 gr yağı eritin. 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye alın. orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.

2. Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (ve dikkatlice) tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.

3. En son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin. karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.

4. Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Ekleyen: Güner Atik
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Humus

Antakya Evi

Nasıl gidilir: Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 3 Tel: 0 326 214 1350
Malzemeler

1.5 bardak nohut
Yarım bardak tahin
Yarım bardak zeytinyağ
3 çay kaşığı kırmızı biber
4-5 diş sarımsak
3 limon
(üzeri için:zeytin, turşu, maydanoz)
Tuz

Hazırlanışı

Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Ceviz makinasından geçirilir veya havanda dövülür. Porselen bir kaseye alınıp, tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuz konur. Azar azar zeytinyağ ve limon suyu ilave edilir. Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.

Ekleyen: Ayşe Sezgin
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Ezme Patlıcan Salatası

Çukurağa Sofrası / Ankara

Tünel Restaurant / Adana
Malzemeler :

4 Patlıcan
2 Diş Sarımsak
1 Limon
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. İnce ince doğrayıp karıştırma kabına alın. Bir limonun suyunu sıkın. Sarımsakları içine rendeleyin. İyice karıştırın. Tuzunu ve zeytinyağını atarak karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine bir dal maydanoz koyarak servis edin.
Ekleyen: Zahide Tuna
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Güllaç

Murat Muhallebicisi
1,5 Litre süt kaynatılır, Süt ılık hale gelince bir paket vanilya ve 2 su bardağı şeker eklenir.
Bir tepside güllaç yaprakları süt ile ıslatılır ve başka bir tepsiye dizilir. Bir kaç yaprağı süt ile ıslatıp serdikten sonra ceviz içleri serpiştirilir. bir kaç yaprak daha ıslatılıp üstü kapatılır. Eşit kareler halinde kesildikten sonra üzerinde kalan süt gezdirilir. Nar ve cevizle üzerini süsledikten sonra 30 dakika süreyle buzdolabında bekletilir. Arzu edildiği taktirde gül suyu serpilerek tatlandırılabilir. Afiyet olsun...
Ekleyen: Mustafa Sezgin
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Keşkek

Amatia Mutfağı / Amasya

Zeytin Park Köfteci Rasim / Manisa

Ezogelin / Uşak
MALZEMELER

1 su bardagi asurelik bugday
250 gram gerdan eti
2 çorba kasigi tereyagi

YAPILIŞI

Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin. Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin. 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çirpin. Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemegin üzerinde gezdirin.
Ekleyen: Murat Erdoğan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

BARBUNYA PİLAKİ

Restaurant
MALZEMELER

1 su bardağı kuru barbunya,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet orta boy soğan,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
Yarım demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 adet limon


HAZIRLANIŞI

Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim. Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım. Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim. Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım. Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir.
Ekleyen: Erdinc Bas
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Çiğ Köfte

Arsemiea Çiğ köfte
Malzemeler;

* 4 Su bardağı ince bulgur.
* 4 çorba kaşığı domates salçası.
* 2 çorba kaşığı biber salçası.
* 3 çorba kaşığı isot.
* 1 çorba kaşığı pul biber.
* 1/3 çorba kaşığı karabiber.
* 1 çorba kaşığı tuz.
* 1/2 çorba kaşığı toz biber.
* 300 gram kabuksuz ceviz.
* 8 çorba kaşığı sıvı yağ.
* 1 orta boy kuru soğan.
* 5 diş sarımsak.
* 1 litre su.

Tarifi;

Yağımızı tencereye koyup altını yakıyoruz, kısık ateşte kızmasını bekliyoruz. Bu arada 300 gram kabuksuz cevizimizi ezerek toz haline getiriyoruz. Yağımız kızdıktan sonra kırmızı biber, pul biber, isot, tuz, karabiber gibi baharatlarımızı yağın içine atıp 1 dakika civarında kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üzerine domates ve biber salçamızı atıp baharla birlikte kısık ateşte güzelce kavuruyoruz. Bu arada elimizde ince ince kıydığımız kuru soğanı, sarımsağı ve ezdiğimiz cevizi bulgurun içerisine atıyoruz. Salça kısık ateşte pişerken devamlı karıştırmalıyız. Salçamız hazır olduktan sonra; bulgurumuzu içerisindeki soğan ve sarmısağımızla birlikte ovalıyoruz. Bu arada da salçamız biraz dinlenmiş oluyor. Ovaladıktan sonra baharatlı salçamızı bulgurun üzerine boşaltıyoruz. Gözünüze biraz yağlı gelebilir ancak bulgur o yağı çekecektir endişeniz olmasın. Salçayı bulgurun üzerine döktükten sonra 20 - 25 dakika civarı ezerek yoğuruyoruz. 20 - 25 dakika sonunda su ısıtıcısı (kettle) yardımı ile bir kenara topladığımız çiğ köftenin üzerine bir miktar gezdiriyoruz. Hepsini boşaltmayınız, 1 litre su daha lazım olacaktır. Suyu gezdirdikten sonra fazla beklemeden tekrar yoğurmaya başlıyoruz. 15-20 dakika civarı daha ezerek yoğurduktan sonra tekrar su kaynatıp bu sefer çiğ köfteyi yayıp üzerine gezdiriyoruz. Yine çok fazla beklemeden yoğurmaya devam ediyoruz. Çiğ köftemizin bulguru bu ikinci sudan sonra büyük oranda yumuşama belirtileri gösterecektir. Yoğurmaktan bıkmadan bir 15 dakika daha yoğuruyoruz. Eğer bulgur hamur kıvamına geldi ise bir daha su gezdirmenize gerek yok, ancak az da olsa bir sertlik var ise bir kez daha su gezdirmenizde fayda vardır. Ancak su gezdirirken dikkat ediniz, çok fazla su katarsanız çiğ köfteniz çamur kıvamı alabilir. Ancak az bir fazlalık yoğurmaya bağlı olarak düzelecektir. Çiğ köfteniz artık servis yapılmaya hazırdır.

Afiyet olsun...
Ekleyen: Emirhan şahin
Sen de koru:

0

kişi koruyor

İçli Köfte

Annemin tarifi
Malzemeler,

2 su bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1,5 su bardağı irmik
1 dolu tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su bulgur ve irmiği slatmak için

İç Malzemeleri,

1/2 kilo kıyma
125 gr margarin
4 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
1 çay kaşığı kimyon
dereotu veya maydonoz

Yapılışı,
Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın. 1 saat bekletin.
Çok fazla sulu kalmayacak şekilde irmiği ıslatın.
1 saat sonunda soğanı bulgurun üzerine rendeleyin.
Kimyonu, salçayı ve tuzu ekleyin.
İyice yoğurun. Malzemeler iyice özleşince irmiği ekleyin.
İrmiği de ekledikten sonra yoğurun.
Kıymayı margarinle kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin.
2-3 dk kavurun. Baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın.
Bulgurlu harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alın.
İşaret parmağı ile içini oyun ve iyice inceltin.
Soğumuş kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar içine koyup kapatın.
Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon ekleyin.
Tuzunu da katıp köfteleri atın.
Tencerenin dibine birikecek şekilde köfteleri katın.
Üstüste gelmesine dikkat edin.
Tahta kaşıkla hafif kaıştırın.
Kaynamaya başlayınca 8 dk bekleyin.
Süre sonunda sonunda kevgirle alın.
İsterseniz kızarmış tereyağ gezdirip sıcak servis yapın...

Not:İsterseniz köfteleri yumurtaya batırıp kızartabilirsiniz fakat haşlama daha hafif oluyor.





Ekleyen: ZEYNEP ÖZGÜR
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Çay

Evde, çay bahçesinde
Çaydanlığın demliğine tüketilecek çay miktarına göre çay koyalım, bu genelde bardak başına 1 çay kaşığı ölçüsündedir. Sonra üzerine sadece çayları nemlendirecek kadar, mümkünse kaynamış ve soğutulmuş su ekleyelim. Çay demlemedeki püf nokta budur, su kaynarken üstteki ıslak çay da buharla demlenecek ve bu sayede çay da yanmayacaktır. Çaydanlığın altına da yeteri kadar su koyup kaynatalım. Altta kaynayan suyu 1/3 oranında demliğe ilave edelim. 5 dakika kadar da beklettikten sonra… Gelsin bardaklar, afiyet ola..
Ekleyen: Emirhan şahin
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Pastırmalı Yumurta

Beyoğlu - Lades
Malzemeler:
Dilimlenmiş pastırma
Birkaç çorba kaşığı ayarından margarin
Yumurta

İsteğe göre:
Kırmızı pul biber
Sarımsak
Karabiber
Tuz

Margarin tavada erilir ve pastırma dilimleri tavaya dizilir. (Tercihen sarımsak eriyen margarine katılabilir, katılırsa sarımsaklar kavrulduktan sonra pastırma eklenmelidir.)
Yumurtaları kırarken dağılmamasına özen gösterilmelidir. Yumurtalar eklendikten sonra isteğe göre karabiber, tuz, pul biber gibi baharatlar ilave edilir.
Kısık ateşte ve üzeri kapalı şekilde isteğe göre pişilir, sıcak servis edilmelidir.
Ekleyen: Alpaslan ŞAHİN
Sen de koru: