Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

İç Baklalı Enginar

Kısmet Lokantası / Ege ve Osmanlı Mutfağı / İzmir (Kemeraltı)

Boğaziçi Borsa / Harbiye, Lütfi Kırdar Kongre salonu altı. 0212 42001-02
Malzemeler

5 adet enginar
yarım kg iç bakla
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
1 kesme şeker
1 demet dereotu
tuz

Hazırlanması:

1. Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin. Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın. Tuz, şeker ve yarım limon sıkın., üstünü örtecek kadar su koyun.

2. Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın.

3. Yarı pişince iç baklaları ekleyin. Tamamen pişince ateşten alın. Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin.
Ekleyen: Muhsine Bulut
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Aşure

1 SARAY
2 ÖZSÜT
3 BOLULU HASAN USTA
4 HACI ABDULLAH
5 KANAAT
6 SÜT-İŞ
7 KONYALI KANYON
Neler Lazım ?

* 1/2 Kg kuru fasulye
* 1/2 Kg nohut
* 1 kg buğday
* 1 su bardağı fındık
* 1 su bardağı kurum üzüm
* 1 su barğdağı kuru kayısı
* 1 su bardağı ceviz
* 1/2 su bardağı elma kurusu
* 1 portakal kabuğu rendesi
* 1 adet nar
* Tarçın
* 3 su bardağı şeker

Nasıl yapılır ?

1. Geniş bir tencereye buğdayımızı alıp kaynatıyoruz.
2. Diğer bakliyatları ayrı ayrı haşlıyoruz.

3. Haşlanmış bakliyatları buğdayın içine karıştırıyoruz.

4. Kaynatmaya devam ediyoruz.

5. Ocaktan indirmemize yakın fındıklarımızı, ufak ufak kestiğimiz kayısıları,elma kurularımızı ve üzümleri katıyoruz.

6. Renginin altın sarısı olması için bir portakalın kabuğunu rendeleyip içine katıyoruz.

7. 25-30 dakika bu şekilde piştikten sonra ocaktan alıp servis etmek istediğimiz kaselerimizin içine döküyoruz. üzerlerine fındık, ceviz, tarçın ve aşurenin olmazsa olmazı nar taneleriyle süslemesini gerçekleştiriyoruz.


Püf Noktaları,

* Eğer evinizde pekmez var ise renginin altın sarısı olması için portakal kabuğu rendesi yerine 1-2 yemek kaşığı pekmezde katabilirsiniz.

* Arzuya göre fındıkları pişerken değil sadece üzerini süslemek içinde kullanabilirsiniz..

* Tüm baklagilleri ve buğdayımızı bir gece önceden suda bekletmemiz çok daha sağlıklı sonuçlar verecektir.


Ekleyen: Hakan Birlik
Sen de koru:

0

kişi koruyor

ŞALGAM SUYU

Develi Restaurant Samatya Balıkpazarı, Gümüşyüzük Sok. No: 7, Samatya (Etiler + Kalamış) 0/212/529.08.33
MALZEMELER:

1 kg siyah havuç
1 küçük şalgam
1 tatlı kaşığı şeker
10 litre su
1 avuç dolusu bulgur unu ya da ince bulgur
1 paket yaşmaya
acı şalgam suyu için: 5-6 süs biberi ya da acı sos

YAPILIŞI:

Bulgur unu, yoksa ince bulgur, ılık su, şeker ve yaş maya ile yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır. Fermentasyon işlemi sonucunda kabaran maya tekrar yoğrulur ve temiz bir tülbent parçasının içine konup ağzı bağlanarak, bidonun dibine yerleştirilir. Yemek ayarında tuzlu ılık su hazırlanır. Havuçlar ve şalgam iyice kazınıp yıkanır. Havuç ince ince (uzunlamasına) dilimlenir. Şalgam küçük küçük doğranır. Bidonun içine havuç ve şalgam yerleştirilir. (Şalgam yoksa, sade siyah havuç ile de şalgam suyu mayalanabilir.) (Bulgur kepeği veya bulgur, yoksa simit (ince köftelik özel bulgur) da kullanılabilir.
Mayalanan şalgam suyu, serin bir yerde 10-15 gün bekletilir. Şalgam suyunun mayalanma süreci, genelde, mevsime ve ortam ısısına göre değişkenlik gösterebilmekte olup; en erken 1 hafta sonra şalgam suyunun tadına ve ekşiliğine bakıp kontrol edilmelidir. Şalgam suyu olmuşsa, içindeki tülbent çıkartılır. Şalgam suyu süzülerek, siyah havuçlar ile birlikte de servis edilir. Şalgam suyu, özellikle Adana kebap ve diğer her çeşit kebapların ve köftelerin yanında, olmaza olmaz eşlik eden içeceklerdendir. Acı şalgam arzu ediliyorsa; mayalandığında içine 5-6 tane süs biberi ya da bir miktar acı sos eklenir.

(Dikkat: Ev ortamında hazırlanan bu şalgam suyunda zamanla kef oluşması normaldir. Zira; hazır satılan şalgam sularının içinde, suyunun daha berrak ve albenili olarak tüketicilere sunulması ve ayrıca da kef oluşmasının önlenmesi amacıyla; bir çok kimyasal maddeler eklenmektedir. Ev ortamında hazırlanan şalgam suyu ise tamamen doğal ve katkısız, bir nev’i organik, daha sağlıklı bir içecektir. Kef oluşmasını önlemek için, mayalanma süreci tamamlanmış şalgam suyuna 1-2 aspirin atılabilir. Ancak bu bile kimyasal bir katkı olduğundan; kullanımdan önce üzerindeki kefi alarak atmak ve ayrıca şalgam suyunu, az miktarlarda yapmak ve de buzdolabında muhafaza edilmesi tavsiye edilir.)
Ekleyen: Çetin Ok
Sen de koru:

0

kişi koruyor

HÖŞMERİM

Köşk Konya Mutfağı - Konya
MALZEMELER

700 gr tuzsuz peynir
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un


HAZIRLANIŞI

Bir tencere içinde peyniri çatalla ezilin ve tahta kaşık ile kanştırıp süt haline gelene dek kaynatın. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra un ve şekeri katıp, 3 dakika daha kaynatın. Kaşıkla şekil verip, ılık olrak servis yapın.
Ekleyen: Erdinc Bas
Sen de koru:

0

kişi koruyor

BAKLAVA

GENELDE BAYRAMLARDA YENİR.
Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.
Ekleyen: Dilan Demirhan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

BOZA

Vefa Bozacısı

Nasıl Gidilir : Vefa Bozacısı, Gıda Maddeleri San.Tic.A.Ş.
Vefa, Katip Çelebi Cad. No:104/1 İstanbul

Karakedi Bozacısı (Eskişehir)

Nasıl Gidilir : Köprübaşı caddesinden Hamamyoluna doğru yürüyün. Has Otel aralığına girmeden çaprazda.
MALZEMELER

2 bardak bulgur
20 bardak su
2 çorba kaşığı tarçın
yarım bardak yoğurt
yarım tatlı kaşığı kuru maya
2.5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
yarım çorba kaşığı vanilya

HAZIRLANIŞI

Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun.
Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.
Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın.
Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin.
Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın.
Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.
Tarçınla servis yapın.
Ekleyen: Hakan Birlik
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Haydari

Yakup 2

İlk yeri 1975'te Tünel'de açılan Yakup, 1980'den beri de Asmalımescit'te ikinci yerinde Yakup 2 adıyla hizmet veriyor.

Anadolu Restaurant / Hatay
Malzemeler :

Yarım kg. yoğurt
1 tutam taze nane
2 diş sarımsak
yarım çay b. zeytinyağı


Hazırlanışı :

Yarım kg.yoğurdu karıştırma kabına alın.Çırpma teliyle karıştrırın.Yoğurdun üzerine 2 diş sarımsak ilave edin.
1tutam taze naneyi çok ince olarak kesin.Taze naneyi yoğurdun içine ilave edip karıştrın.Servis tabağına haydari alıp servis edin.
Ekleyen: Ayşe Sezgin
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Meşhur Sivas Köftesi

Sivaslı restaurantlarında
Sivas Köftesinin özelliği etin içerisinde tuzdan başka ilave bir şeyin olmamasıdır. Et ve tuz ile birlikte kıyma haline getirilir ve yoğurulduktan sonra 1 gün dinlenmeye bırakılır. Dinlendikten sonra tekrar makinede çekilerek şekli verilir.
Pişirilmesi :
Kömür ateşinde mangal da çok güzel olur ama bu mümkün değil ise teflon tava da çok az yağ ile kızartılabilir veya fırına verilebilir.

Afiyet olsun.
Ekleyen: Bahattin GÜLER
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Zahter Salatası

Salatadam / İstanbul

Testi Garden Restaurant / İstanbul
Malzemeler

1 Kavanoz Salamur Zahter
1 Soğan
1 Kırmızı Biber
1 Domates
1 Kase Çizilmiş Yeşil Zeytin
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Nane
Nar Ekşisi
Zeytinyağı

Hazırlanışı

Karıştırma kasesinde, doğranmış soğanı, domatesi, kırmızı biberi, maydanozu ve naneyi karıştırın. Üzerine zahteri ve yeşil zeytini koyun. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu da döktükten sonra bütün malzemeleri karıştırın.
Ekleyen: Zahide Tuna
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Sosisli Milföy Börek

Ev yapımı
4 kişilik
Malzemeler;
8 adet milföy
8 adet Apikoğlu % 100 dana kokteyl sosis
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı;
Milföyleri buzdolabından çıkartıp iyice yumuşayana kadar bekletelim.
1adet Milföy hamurun ortasına 1 adet sosisi yerleştirdikten sonra istediğimiz şekli verelim.Tüm milföyleri bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
Bir yumurtanın sarısını çırpalım ve böreklerin üzerine sürelim.
200C de üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim. Önemli not: Fırını kapattıktan sonra börekleri 10 dk. fırında bekletelim sonra servis edelim.
Afiyet olsun.
Ekleyen: ZEYNEP ÖZGÜR
Sen de koru: