Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

İskender Kebap

Bursa iskender'de
Malzemeler,

1 paket hazır döner
1 su bardağı yoğurt,
4-5 Adet pide
2 diş sarımsak,
5 adet domates,
1,5 yemek kaşığı salça,
1 adet kırmızı soğan,
3 yemek kaşığı tereyağ,
4-5 adet sivri biber
1 adet patlıcan,

Hazırlanışı,
Pideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağı ile soteleyin.
Kalan yağ ile hazır döneri tavada ısıtın.
Üzerine salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin.
Sarımsağı ezip yoğurda katın.
Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin.
Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun.
Pidelerin üzerine önce soslu döneri sonra yoğurdu ekleyin.
Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun.
Ekleyen: Büşra Pamuk
Sen de koru:

0

kişi koruyor

ANTEP USULÜ FISTIKLI KADAYIF

Luciano

Nasıl gidilir: Sakarya Cad. No: 51/A Özkanlar-Bornova/İzmir. (Manavkuyu'daki Tansas'i geçtikten sonra Bornova merkeze doğru giderken sağ tarafta kalıyor)
10 kişilik malzemeler:

1 kg. çiğ telkadayıf
525 gr. eritilmiş margarin
50 ml. pekmez
300 gr. iri çekilmiş antepfıstığı
Şurubu için
2 kg. tozşeker (8 su bardağı)
1 lt su (4 su bardağı)
1/2 adet limonun suyu

Yapılışı;

Bir kapta eritilmiş margarinin 1/3 ünü pekmez ile karıştırın. Kadayıfı pişireceğiniz tepsinin dibine karışımın tamamını sürün Fırınınızı 150 C ye getirip ısıtın.
Çiğ kadayıfın yarısını iki elinizin arasında ovalayınye tepsiye eşit olarak serpin. Kabarık bir halde olan kadayıfı elinizle bastırın. Üzerine çekilmiş antepfıstığını serpiştirin. Kalan kadayıfı yine ovalayarak tepsiye dağıtıp, üzerine bastırın.
Kalan margarini kadayıfın üzerinde gezdirin. Isıtılmış fırına sürerek kadayıf kızanncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Şurubunu hazırlamak için şekeri ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın. Şurup kıvama gelince limon suyunu katıp karıştırın. Bir taşım kaynatıp, ateşten alın. Pişen kadayıfı fırından alıp biraz daha büyük bir tepsiye ters çevirerek 2-3 dakika dinlemeye bırakın. Üzerine kaynar haldeki şurubunu döküp, kadayıf şurubu tamamen çekinceye kadar tepsisinde soğumaya bırakın, İyice soğuduktan sonra servis yapın.
Ekleyen: Nazan Demir
Sen de koru:

0

kişi koruyor

El Açması Sigara Böreği

Şadi 'nin Yeri / İzmir (Gülbahçe)

Çiya / Asmalımescit cad. Sofyalı sok. No : 10/12 Beyoğlu
Malzemeler :

1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım su b. sıvıyağ
Alabildiği kadar un
1 tatlı k. tuz

İç harcı için:

Yarım kg. kıyma
2 soğan
Tuz, karabiber

Sürmek için:

Tereyağı
Sıvıyağ

Hazırlanışı :

Hamuru için karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvıyağı alarak karıştırın. Daha sonra üzerine alabildiği kadar un ve tuz ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 bezeye ayırın. Bu bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İlk 2 tanesinin arasını yağlayacak şekilde 3’er bezeyi üst üste koyun. Böylelikle 5 ayrı beze elde edin. En üstteki bezeyi yağlamadan tepsi büyüklüğünde açın. Bu hamuru da yağladıktan sonra kete gibi her tarafından katlayarak dikdörtgen yapın. Bunu 4 kareye kesin.

Diğer tarafta iç harcını hazırlayın. Bunun için soğan ve kıymayı sıvıyağda kavurun. Tuzunu ve baharatını ayarlayarak yarı kıvamda pişirin.

Bezelerin içine iç harçtan koyarak rulo yapın. Üzerine tekrar yağ sürerek tepsiye dizin. 180 derecede pişirin.
Ekleyen: Şebnem Çoban
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Acılı Ezme

Bay Nihat / Cunda Adası

Huzur Restaurant / Beyoğlu Çiçek Pasajı
3 kuru soğan
2 diş sarımsak
4 çarliston biber
5 kırmızı biber
2 domates
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
1 limon
maydanoz
taze nane
pul biber
zeytinyağı
tuz

Kuru soğanı,biberi,kırmızı biber,domatesi ve sarımsağı çok minik olarak kesin.Tüm malzemeleri biber ve
domates salçasını ilave edip tüm malzemeleri parçalayıcıdan geçirip ezme kıvamına getirin.

Servis tabağına ezmeyi alın.Üzerine limon zeytinyağı ilave edin.Taze nane ile ekleyio servis edin.
Ekleyen: Zehra Çalık
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Tandır Kebabı

Konyalı 1937 Acıbadem / İstanbul

Lezzet Kebap Salonu / Konya

Tavacı Şükrü / Malatya
MALZEMELER

650 gr Kuzu Kol
1 Adet Limon
1 Adet Sogan
4 Adet Domates
4 Adet Sivribiber
4 Adet Patates
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI

Kuzu kolu yikayip firin tepsisine yerlestirin. Üzerine limon suyunu sikip tuz ve karabiber serpin.
Domates, sogan ve sivri biberleri küçük küçük dograyip kuzu kolun yanina yerlestirin. Kizgin firinda 45 dakika pisirin. Lavaşla servis yapin.
Ekleyen: Hakan Birlik
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Güllaç

Murat Muhallebicisi
1,5 Litre süt kaynatılır, Süt ılık hale gelince bir paket vanilya ve 2 su bardağı şeker eklenir.
Bir tepside güllaç yaprakları süt ile ıslatılır ve başka bir tepsiye dizilir. Bir kaç yaprağı süt ile ıslatıp serdikten sonra ceviz içleri serpiştirilir. bir kaç yaprak daha ıslatılıp üstü kapatılır. Eşit kareler halinde kesildikten sonra üzerinde kalan süt gezdirilir. Nar ve cevizle üzerini süsledikten sonra 30 dakika süreyle buzdolabında bekletilir. Arzu edildiği taktirde gül suyu serpilerek tatlandırılabilir. Afiyet olsun...
Ekleyen: Mustafa Sezgin
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Kanaat Lokantası / Selmanipak caddesi, No:25 Üsküdar.0216 5533791-3415444

Emek Kafe / Köybaşı cad. No :218, Yeniköy
Malzemeler

½ kg asma yaprağı (ben bahçeden topladım)

2 su bardağı pirinç

4-5 adet kuru soğan

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kuru nane

1-1,5 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

3-4 adet rendelenmiş domates

tuz


Hazırlanışı:


1-Öncelikle asma yaprakları kaynamış suda renkleri değişinceye kdar haşlanır süzülüp bir kenarda bekletilir.

2-Bu arada derin bir tavaya sıvı yağ konulur üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar konulur ve hafif rengi sararıncaya kadar kavrulur.

3-Daha sonra içerisine yıkanmış pirinçler ilave edilip tekrar kavurmaya devam edilir.

4-Pirinçler şeffaflaşınca içerisine rendelenmiş domates ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulup üzerine arzuya göre tuz ve baharatlar ilave edilir.

5-Son olarak üzerine az miktarda su ilave edilip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

6-Bir kenarda soğumaya bırakılı.

7-Son olarak dinlenmiş sarma içi alınıp yaprakların üzerine kafi miktarda konulup sarılır.

8-Tencereye yerleştirilen yaprak sarmaların üzerine ben yarım çay bardağı sıvı yağda kızdırılmış 3-4 diş sarımsak bir miktar tuz ilave edip üzerine 1 limonu dilimleyip yerleştiriyorum. (kışın sarımsakla birlikte kurutulmuş domateste koyuyorum çok güzel oluyor)

9-Üzerine bir tabak kapatıp, yeterli miktarda da kaynatılmış su ilave edip pişmeye bırakılır.

10-Pişen sarmalar soğutulduktan sonra servis yapılır.
Ekleyen: Zehra Çalık
Sen de koru:

0

kişi koruyor

ALİNAZİK

Restaurant, Lokanta
MALZEMELER

200 gr yarım yağlı kıyma
2 adet patlıcan
250 gr süzme yoğurt
1 adet yeşilbiber
7-8 dal maydanoz
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları fırında közleyin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın. Başka bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşilbiberle süsleyin.
Ekleyen: Erdinc Bas
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Yoğurtlu Köz Salatası

İdol Antik Cafe / Ankara

Mezecim / İstanbul
Malzemeler :

2 Patlıcan
7 Köy Biberi
5 Kırmızı Biber
1 Kase Yoğurt
1 Diş Sarımsak
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Patlıcanları ve biberleri közleyin. Kabuklarını soyun. Bütün malzemeleri küçük doğrayın. Kaseye alın. Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurdu dökün. Tuzunu da atıp karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı dökün.
Ekleyen: Şebnem Çoban
Sen de koru:

0

kişi koruyor

HÖŞMERİM

Köşk Konya Mutfağı - Konya
MALZEMELER

700 gr tuzsuz peynir
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un


HAZIRLANIŞI

Bir tencere içinde peyniri çatalla ezilin ve tahta kaşık ile kanştırıp süt haline gelene dek kaynatın. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra un ve şekeri katıp, 3 dakika daha kaynatın. Kaşıkla şekil verip, ılık olrak servis yapın.
Ekleyen: Erdinc Bas
Sen de koru: