Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

Lahmacun

Pide Salonları Ve Lokantalarda
Malzemeler:

2 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Tuz
3 gr Kuru Maya
1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1/4 Su Bardağı Ilık Su
150 gr Yoğurt
450 gr Domates
1 Orta Boy Soğan
250 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
5 Diş sarmısak
5 Adet Sivribiber
Karabiber, Tuz

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8’e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın. Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın.

Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın.

Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Ekleyen: Ayca özgür
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Sosisli Milföy Börek

Ev yapımı
4 kişilik
Malzemeler;
8 adet milföy
8 adet Apikoğlu % 100 dana kokteyl sosis
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı;
Milföyleri buzdolabından çıkartıp iyice yumuşayana kadar bekletelim.
1adet Milföy hamurun ortasına 1 adet sosisi yerleştirdikten sonra istediğimiz şekli verelim.Tüm milföyleri bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
Bir yumurtanın sarısını çırpalım ve böreklerin üzerine sürelim.
200C de üzeri kızarana kadar 15-20 dakika pişirelim. Önemli not: Fırını kapattıktan sonra börekleri 10 dk. fırında bekletelim sonra servis edelim.
Afiyet olsun.
Ekleyen: ZEYNEP ÖZGÜR
Sen de koru:

0

kişi koruyor

LOKUMLU KURABİYE

Restaurant, Lokanta, Kafeterya
LOKUMLU KURABIYE

MALZEMELER

1 kg fıstıklı lokum
125 gr margarin
1 kutu krema
pura şekeri
un


HAZIRLANIŞI

Margarin, krema ve un ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru ikiye bölüp, orta kalınlıkta açın. Açılmış hamurlardan birinin üzerine lokumları dizin ve üzerine diğer hamuru kapatın. Bir bardağın ağzı ile ufak ufak kesin. Önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. Pudra şekerine bulayıp, servis yapın.
Ekleyen: Erdinc Bas
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Mantı

Bursalı Fatoş Mantı / Bursa

Çimdik Mantı Restaurant / İstanbul
Malzemeler İçi:

* 250 gram kıyma
* 1 büyük boy soğan (rendelenecek)
* yarım demet maydanoz(ince doğranmış)

Hamuru:

* 2 su bardağı un
* 1 yumurta
* tuz
* aldığı kadar su

Sosu:

* Yoğurt,
* sarımsak,
* kırmızı biber,
* tereyağı,
* nane,
* sumak

Hamurunu Hazırlanması

Una bir yumurta kırılır. Su ile hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur okalava ile 5mm kadar veya en ince şekilde açılır. Hamur, üzerine hafifçe un serpiştirilmiş geniş bir kesme tahtasına alınır (veya masa üzerinde de bu işlemi yapabilirsiniz).

Büyük daire şeklinde açılan hamur düz ağızlı bir bıçak ile önce enlemesine ve sonra boylamasına yaklaşık 3-4cm aralılar ile kesilir. Sonuçta hamur 3-4 cm kareler şeklinde kesilmiş olur. Kare şeklinde olmayan hamurun kenarında kalan parçalar ortalarından büzülerek fiyonk makarna şeklinde hazırlanır ve içleri boş olarak pişirilmek üzere kenara konulur.

Mantının İçinin Hazırlanması

Kıymaya tuz ve karabiber ile yıkayıp doğradığımız maydanoz ve çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız (Soğanı kavurmayın).

Pişirme, Sos Hazırlama ve Servis

Bir tencere suya tuz ekleyip hafif hafif orta ateşte kaynatın.

Kıyma karışımını küçük parçalar halinde (ufak zeytin taneleri şeklinde) kestiğimiz hamur karelerine tek tek yerleştirin. Mantı tanelerini tek tek avuç içinde üçgen şeklini alacak şekilde uzak köşelerinden birleştirip, kenarlarını sıkıca kapatınız. Hazırlanan mantı tanelerini hafif un serpilmiş bir tepside biriktirin.

Bolca yoğurt ile ayıklanıp, dövülmüş sarımsak karıştırılır. Karışım tüm mantı yemeğini içine alabilecek genişlikte bir kaba yayılır.

Mantı taneleri kaynayan suya boca edilir ve orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir. Mantıların açılmamasına dikkat edilerek süzgeç yardımı ile pişirme suyundan süzülür. Süzülen mantı içinde yoğurtlu sarımsak olan geniş kaba eklenir ve güzelce karıştırılır.

En son olarak bir tavada tereyağı eritilip, içine arzu edilen miktarda kırmızı biber eklenir. Kırmızı biber yanıp, kararmadan evvel tava ateşten alınır ve yoğurlu mantı üzerine güzelce gezdirilir. Arzuya göre mantıya nane ve/veya sumak ilave edilir. Soğumadan afiyet ile yenilir.

Mantı lezzetli bir hamur yemeğidir ve iştahla yenildiği için karını şişirir. Bu neden ile öğle yemeği veya erken akşam yemeği olarak yenmesi daha sağlıklıdır.

Bu güzel tarifi aldığımız sayın 'NADİRE BERENT' hanımefendiye çok teşekkür ediyoruz. Ellerinize sağlık, çok teşekkür ediyoruz..
Ekleyen: Ezgi Çebioğlu
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Su Böreği

Köy Değirmeni / Antalya (Yeşilbahçe)

Zencefil / İstiklal cad. Kurabiye sok. No :3 Beyoğlu. 0212 2444082
Malzemeler:

6 adet yufka
6 adet yumurta
125 gram margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı su
2 su bardağı beyaz peynir

Hazırlanışı

• Margarin veya tereyağını eritin, soğumaya bırakın.
• Bu arada yumurtaları derince bir kapta iyice çırpın.
• Yumurtalara eritilip soğutulmuş margarin veya tereyağını, sıvıyağı ve suyu son olarak da kabartma tozunu ilave edin ve çırpın.
• 3 yufkayı aralarına hazırladığınız karışımı sürerek önceden yağladığınız tepsiye yayın.
• Çatalla ezilmiş beyaz peyniri yerleştirin.
• Kalan 3 yufkayı da yine aralarına karışımı sürerek tepsiye yayın.
• Yufkaları yaymayı tamamladıktan sonra bıçak ile börek üzerinde delikler açarak ve/veya böreği dilimleyerek kalan karışımın tamamını böreğin üzerine dökün.
• Böreği 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin NOTtarifi benden tariflerden aldım deneyin beğeneceksiniz
Ekleyen: Ezgi Çebioğlu
Sen de koru:

0

kişi koruyor

El Açması Sigara Böreği

Şadi 'nin Yeri / İzmir (Gülbahçe)

Çiya / Asmalımescit cad. Sofyalı sok. No : 10/12 Beyoğlu
Malzemeler :

1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım su b. sıvıyağ
Alabildiği kadar un
1 tatlı k. tuz

İç harcı için:

Yarım kg. kıyma
2 soğan
Tuz, karabiber

Sürmek için:

Tereyağı
Sıvıyağ

Hazırlanışı :

Hamuru için karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvıyağı alarak karıştırın. Daha sonra üzerine alabildiği kadar un ve tuz ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 bezeye ayırın. Bu bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İlk 2 tanesinin arasını yağlayacak şekilde 3’er bezeyi üst üste koyun. Böylelikle 5 ayrı beze elde edin. En üstteki bezeyi yağlamadan tepsi büyüklüğünde açın. Bu hamuru da yağladıktan sonra kete gibi her tarafından katlayarak dikdörtgen yapın. Bunu 4 kareye kesin.

Diğer tarafta iç harcını hazırlayın. Bunun için soğan ve kıymayı sıvıyağda kavurun. Tuzunu ve baharatını ayarlayarak yarı kıvamda pişirin.

Bezelerin içine iç harçtan koyarak rulo yapın. Üzerine tekrar yağ sürerek tepsiye dizin. 180 derecede pişirin.
Ekleyen: Şebnem Çoban
Sen de koru: