Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

Kopsiya

Akçakoca Hamsi / Ankara (Beştepe)

Küçük Ev Balık Restaurant / Tekirdağ
Malzemeler

500 gr Hamsi
4 Limon
1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Tuz


Yemeğin Tarifi

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp geniş bir tepsiye dizin. hamsilerin üzerine tuz serpip bir kat daha hamsi dizin. Bu işlemi hamsiler bitinceye kadar sürdürün.

Limon suyunu hamsilerin üzerine dökerek serin bir yerde bir gün bekletin.

Zeytinyağı ve limonla servis yapın.
Ekleyen: Murat Erdoğan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Hamsi Buğulama

Kılçık Balık Lokantası / Trabzon

Konakoğlu Lokantası / İstanbul

Doğader Lokali / Bursa
Malzemeler

500 Gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Yemeğin Tarifi

Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır.

Bir kabın içine yeterince tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları koyup karıştırın. Küçük doğranmış domatesleri üstüne yayın. Durulanmış hamsileri içine katıp harmanlayın. Karışımı 15 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcı üzerine yayın. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyağını gezdirip kapağını kapatın.

15 dakika kadar hafif ateşte pişrdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Hamsi buğulama 2 gün kadar buzdolabında saklanabilir. Buzdolabında saklanmış buğulamayı ısıtıp tekrar sıcak servis yapabilirsiniz.
Ekleyen: Esra Erdoğan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Kiremitte Alabalık

Kızlarağası Midye Balık / İzmir

Gökdere Restaurant / Bolu
MALZEMELER

Kişi sayısı kadar temizlenmiş bütün Alabalık
1 fincan zeytinyağ
1 tatlı kaşığı nane
kırmızı toz biber
3 diş sarımsak
1 tutam tuz karabiber

HAZIRLANIŞI

Sarımsak dövülür. Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır. bir fırça ile balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur ve yağlanmmış kiremit veya tepsi içinde orta hararetli fırına koyulur. Yaklaşık 15 dakika sonra balığınız hazır.
Ekleyen: Şebnem Çoban
Sen de koru: