Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

Ekmekaşı

Öğlen ya da akşam yemeklerinde yenir. Anavatanı Sivas'tır.
Küçük parçalar haline gelen ekmekler (bu ekmekler bayat da olabilir) soğan, domates, patates ile çeşitli baharatlarla harmanlanark eşsiz bir tad ortaya çıkar.İsteğe göre üzerine sos ilave edilebiliri.
Ekleyen: İsa Say
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Pastırmalı Yumurta

Beyoğlu - Lades
Malzemeler:
Dilimlenmiş pastırma
Birkaç çorba kaşığı ayarından margarin
Yumurta

İsteğe göre:
Kırmızı pul biber
Sarımsak
Karabiber
Tuz

Margarin tavada erilir ve pastırma dilimleri tavaya dizilir. (Tercihen sarımsak eriyen margarine katılabilir, katılırsa sarımsaklar kavrulduktan sonra pastırma eklenmelidir.)
Yumurtaları kırarken dağılmamasına özen gösterilmelidir. Yumurtalar eklendikten sonra isteğe göre karabiber, tuz, pul biber gibi baharatlar ilave edilir.
Kısık ateşte ve üzeri kapalı şekilde isteğe göre pişilir, sıcak servis edilmelidir.
Ekleyen: Alpaslan ŞAHİN
Sen de koru:

0

kişi koruyor

FIRIN MAKARNA

HALANIN YERİNDE
Haşladığınız makarnaları süzgece çıkarın. Ayrı bir kap içerisinde margarini eritip, un ilave ederek çırpma teliyle karıştırın. Süt ve yumurtaları ilave edip pişirerek beşamel sos elde edin. Tepsiyi yağlayarak hazırladığımız beşamel sosa makarnaları ve tatlandırıcıları ilave ederek tepsiye dizin. 170 derece fırında pişirerek, sıcak servis yapın.
Ekleyen: Sibel Baybuğa
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Lahana Sarma

İzmir Girit Lokantası / İzmir (Konak)

Lazeli Restorant / Trabzon
malzemeler:

* 1 adet orta boy lahana
* içi:
* 300g kıyma
* 4 büyük baş kuru soğan
* yarım demet maydanoz
* 1 su bardağı pirinç
* yarım yemek kaşığı domates salçası
* tuz
* karabiber
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı nane
* ayrıca:
* yarım çay bardağı zeytinyağı
* yarım yemek kaşığı domates salçası
* kaynamış su

hazırlanması:

1. lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartın. yapraklarını tek tek ayırın.

2. derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek -3 partide- kaynatın. daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın.

3. sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. çıkan damarları -sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye- tencerenin tabanına yayın. yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyun. yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra öbür kenarı da büküp rulo şeklinde tamamen sarın. -sert kısımlar bazen bükülmeyebilir ama sorun değil, yine de içi taşmıyor-

4. tüm sarmaları tencereye dizin. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün. ayrıca sarmalarla yüze yüz gelecek biçimde kaynamış su ekleyin. üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın. (böylece sarmalar üste çıkamaz). su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika)
Ekleyen: Muhsine Bulut
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Keşkek

Amatia Mutfağı / Amasya

Zeytin Park Köfteci Rasim / Manisa

Ezogelin / Uşak
MALZEMELER

1 su bardagi asurelik bugday
250 gram gerdan eti
2 çorba kasigi tereyagi

YAPILIŞI

Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin. Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin. 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çirpin. Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemegin üzerinde gezdirin.
Ekleyen: Murat Erdoğan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Güveçte pastırmalı kurufasulye


İzhar Restaurant / İstanbul
Kardeşler Lokantası / İstanbul
Cafe Z&E / İstanbul
Konakoğlu Lokantası / İstanbul
Malzemeler:

* 2 su bardağı kurufasulye
* 2 soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 5 sivribiber
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 4-5 domates
* kaynar su
* tuz
* 5-10 dilim pastırma

Hazırlanması:

1. Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar güveç tenceresinde kavurun. İrice doğranmış biberleri katın. Salçayı ekleyip bir süre daha kavurun. Domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin.
3. Tencereye biraz kaynar su ekleyip (yoğun bir çorba kıvamında olacak kadar) fasulyeleri ilave edin. (Fasulyeleri ekledikten sonra isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
4. Su kaynayınca minik minik doğranmış pastırmaları ve tuzu ekleyin. Tencerenin ağzını 2 kat folyo ile kaplayın. Önceden ısınmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin, daha sonra ısıyı 200'e düşürüp pişirmeye 15 dakika daha devam edin.
Ekleyen: Zehra Çalık
Sen de koru: