Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

Çiğ Köfte

Arsemiea Çiğ köfte
Malzemeler;

* 4 Su bardağı ince bulgur.
* 4 çorba kaşığı domates salçası.
* 2 çorba kaşığı biber salçası.
* 3 çorba kaşığı isot.
* 1 çorba kaşığı pul biber.
* 1/3 çorba kaşığı karabiber.
* 1 çorba kaşığı tuz.
* 1/2 çorba kaşığı toz biber.
* 300 gram kabuksuz ceviz.
* 8 çorba kaşığı sıvı yağ.
* 1 orta boy kuru soğan.
* 5 diş sarımsak.
* 1 litre su.

Tarifi;

Yağımızı tencereye koyup altını yakıyoruz, kısık ateşte kızmasını bekliyoruz. Bu arada 300 gram kabuksuz cevizimizi ezerek toz haline getiriyoruz. Yağımız kızdıktan sonra kırmızı biber, pul biber, isot, tuz, karabiber gibi baharatlarımızı yağın içine atıp 1 dakika civarında kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üzerine domates ve biber salçamızı atıp baharla birlikte kısık ateşte güzelce kavuruyoruz. Bu arada elimizde ince ince kıydığımız kuru soğanı, sarımsağı ve ezdiğimiz cevizi bulgurun içerisine atıyoruz. Salça kısık ateşte pişerken devamlı karıştırmalıyız. Salçamız hazır olduktan sonra; bulgurumuzu içerisindeki soğan ve sarmısağımızla birlikte ovalıyoruz. Bu arada da salçamız biraz dinlenmiş oluyor. Ovaladıktan sonra baharatlı salçamızı bulgurun üzerine boşaltıyoruz. Gözünüze biraz yağlı gelebilir ancak bulgur o yağı çekecektir endişeniz olmasın. Salçayı bulgurun üzerine döktükten sonra 20 - 25 dakika civarı ezerek yoğuruyoruz. 20 - 25 dakika sonunda su ısıtıcısı (kettle) yardımı ile bir kenara topladığımız çiğ köftenin üzerine bir miktar gezdiriyoruz. Hepsini boşaltmayınız, 1 litre su daha lazım olacaktır. Suyu gezdirdikten sonra fazla beklemeden tekrar yoğurmaya başlıyoruz. 15-20 dakika civarı daha ezerek yoğurduktan sonra tekrar su kaynatıp bu sefer çiğ köfteyi yayıp üzerine gezdiriyoruz. Yine çok fazla beklemeden yoğurmaya devam ediyoruz. Çiğ köftemizin bulguru bu ikinci sudan sonra büyük oranda yumuşama belirtileri gösterecektir. Yoğurmaktan bıkmadan bir 15 dakika daha yoğuruyoruz. Eğer bulgur hamur kıvamına geldi ise bir daha su gezdirmenize gerek yok, ancak az da olsa bir sertlik var ise bir kez daha su gezdirmenizde fayda vardır. Ancak su gezdirirken dikkat ediniz, çok fazla su katarsanız çiğ köfteniz çamur kıvamı alabilir. Ancak az bir fazlalık yoğurmaya bağlı olarak düzelecektir. Çiğ köfteniz artık servis yapılmaya hazırdır.

Afiyet olsun...
Ekleyen: Emirhan şahin
Sen de koru:

0

kişi koruyor

İçli Köfte

Annemin tarifi
Malzemeler,

2 su bardağı ince bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1,5 su bardağı irmik
1 dolu tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su bulgur ve irmiği slatmak için

İç Malzemeleri,

1/2 kilo kıyma
125 gr margarin
4 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
1 çay kaşığı kimyon
dereotu veya maydonoz

Yapılışı,
Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın. 1 saat bekletin.
Çok fazla sulu kalmayacak şekilde irmiği ıslatın.
1 saat sonunda soğanı bulgurun üzerine rendeleyin.
Kimyonu, salçayı ve tuzu ekleyin.
İyice yoğurun. Malzemeler iyice özleşince irmiği ekleyin.
İrmiği de ekledikten sonra yoğurun.
Kıymayı margarinle kavurun.
Kıyma kavrulduktan sonra soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin.
2-3 dk kavurun. Baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın.
Bulgurlu harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar alın.
İşaret parmağı ile içini oyun ve iyice inceltin.
Soğumuş kıymalı harçtan 1 yemek kaşığı kadar içine koyup kapatın.
Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon ekleyin.
Tuzunu da katıp köfteleri atın.
Tencerenin dibine birikecek şekilde köfteleri katın.
Üstüste gelmesine dikkat edin.
Tahta kaşıkla hafif kaıştırın.
Kaynamaya başlayınca 8 dk bekleyin.
Süre sonunda sonunda kevgirle alın.
İsterseniz kızarmış tereyağ gezdirip sıcak servis yapın...

Not:İsterseniz köfteleri yumurtaya batırıp kızartabilirsiniz fakat haşlama daha hafif oluyor.





Ekleyen: ZEYNEP ÖZGÜR
Sen de koru:

0

kişi koruyor

BARBUNYA PİLAKİ

Restaurant
MALZEMELER

1 su bardağı kuru barbunya,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet orta boy soğan,
1 adet havuç,
1 adet orta boy patates,
Yarım demet maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 adet limon


HAZIRLANIŞI

Barbunyayı kolay ve çabuk pişmesini sağlamak için bir gece suda bekletelim. Kullanmadan önce de bol suda tekrar yıkayalım. Önce yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye dek zeytinyağı ile kavuralım. Sonra küçük küpler halinde doğradığımız havucu ve patatesi, barbunyalarımızı, 1 çay kaşığı toz şekeri ve 2 bardak suyu da ekleyip düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede 30-35 dakika pişirelim. Piştikten sonra ağız tadımıza göre 1 veya 2 tatlı kaşığı tuzu da katıp servis tabaklarına alalım. Üzerine limon sıkıp, ince kıyılmış maydanozla süsleyelim. Sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir.
Ekleyen: Erdinc Bas
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Acılı Ezme

Bay Nihat / Cunda Adası

Huzur Restaurant / Beyoğlu Çiçek Pasajı
3 kuru soğan
2 diş sarımsak
4 çarliston biber
5 kırmızı biber
2 domates
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
1 limon
maydanoz
taze nane
pul biber
zeytinyağı
tuz

Kuru soğanı,biberi,kırmızı biber,domatesi ve sarımsağı çok minik olarak kesin.Tüm malzemeleri biber ve
domates salçasını ilave edip tüm malzemeleri parçalayıcıdan geçirip ezme kıvamına getirin.

Servis tabağına ezmeyi alın.Üzerine limon zeytinyağı ilave edin.Taze nane ile ekleyio servis edin.
Ekleyen: Zehra Çalık
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Haydari

Yakup 2

İlk yeri 1975'te Tünel'de açılan Yakup, 1980'den beri de Asmalımescit'te ikinci yerinde Yakup 2 adıyla hizmet veriyor.

Anadolu Restaurant / Hatay
Malzemeler :

Yarım kg. yoğurt
1 tutam taze nane
2 diş sarımsak
yarım çay b. zeytinyağı


Hazırlanışı :

Yarım kg.yoğurdu karıştırma kabına alın.Çırpma teliyle karıştrırın.Yoğurdun üzerine 2 diş sarımsak ilave edin.
1tutam taze naneyi çok ince olarak kesin.Taze naneyi yoğurdun içine ilave edip karıştrın.Servis tabağına haydari alıp servis edin.
Ekleyen: Ayşe Sezgin
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Humus

Antakya Evi

Nasıl gidilir: Silahlı Kuvvetler Caddesi No: 3 Tel: 0 326 214 1350
Malzemeler

1.5 bardak nohut
Yarım bardak tahin
Yarım bardak zeytinyağ
3 çay kaşığı kırmızı biber
4-5 diş sarımsak
3 limon
(üzeri için:zeytin, turşu, maydanoz)
Tuz

Hazırlanışı

Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Ceviz makinasından geçirilir veya havanda dövülür. Porselen bir kaseye alınıp, tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, tuz konur. Azar azar zeytinyağ ve limon suyu ilave edilir. Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir.

Ekleyen: Ayşe Sezgin
Sen de koru: