Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

Trabzon Burmalısı

Damla Pastanesi - Trabzon
Bilinen baklava yufkasının üzerine Trabzon yöresinin kaliteli fındıklarından kavurulup, öğütülmüş şeklindeki fındıklardan serpilip oklava çubuğuna sarılarak şekil verilir.
hazırlanan ürünün üzerine tereyağı (Trabzon'da üretilen köy tereyağı olmalı) eritilerek dökülür.
Pişince baklava gibi ballanır.
Ekleyen: Varol Yılmaz
Sen de koru:

0

kişi koruyor

BAKLAVA

GENELDE BAYRAMLARDA YENİR.
Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz.
Ekleyen: Dilan Demirhan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

İRMİK HELVASI

Hünkar Lokantası
Malzemeler:

250 gr margarin veya tereyağı
500 gr irmik
50 gr çam fıstığı
4,5 su bardağı kaynar su
3,5 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı:

1. Geniş ve derin bir tencerede 250 gr yağı eritin. 500 gr irmiği ve 50 gr fıstığı tencereye alın. orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.

2. Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar (ve dikkatlice) tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.

3. En son 3,5 su bardağı toz şekeri ekleyin. karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.

4. Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Ekleyen: Güner Atik
Sen de koru:

0

kişi koruyor

LAZ BÖREĞİ

Damla Pastanesi - Trabzon
MALZEMELER

Muhallebisi için :

1 kg süt
3 adet yumurta
1.5 bardak un
yarım paket yağ
3 bardak şeker
1 fincan yoğurt

Yufka için malzemeler :

1/2 kg un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım fincan sıvı yağ


HAZIRLANIŞI

Muhallebinin yapılışı:
Sütü, şekeri, unu, yumurtayı, yağı karıştırarak pişirin pişirdikten sonra içine vanilya ile bir fincan yoğurdu katın soğumaya bırakın.

Hamuru yoğurun, yarım saat dinlendirin baklava yufkası gibi açın yufkayı 8 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin muhallebiyi kesilen şeritlere koyun ve muska şeklinde katlayarak kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin üstünede sıvı dökün. Kızarıncaya kadar pişirin
Ekleyen: Erdinc Bas
Sen de koru:

0

kişi koruyor

HÖŞMERİM

Köşk Konya Mutfağı - Konya
MALZEMELER

700 gr tuzsuz peynir
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un


HAZIRLANIŞI

Bir tencere içinde peyniri çatalla ezilin ve tahta kaşık ile kanştırıp süt haline gelene dek kaynatın. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra un ve şekeri katıp, 3 dakika daha kaynatın. Kaşıkla şekil verip, ılık olrak servis yapın.
Ekleyen: Erdinc Bas
Sen de koru:

0

kişi koruyor

FIRIN SÜTLAÇ

Bolulu Hasan Usta
MALZEMELER

1/4 kahve fincanı pirinç unu
1/4 kahve fincanı nişasta
1 kahve fıncanı pirinç
1 su bardağı şeker
8 bardak süt
2.5 bardak su
1 gr damla sakızı
1 kahve kaşığı tuz
1 çay kasığı vanilya


HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra bir büyük bardak suyla birlikte yumuşayana dek pişirin. Yedi bardak sütü, tuzu ve dövülmüş çam sakızını ocakta kaynatıp içine pirinci ilave edin. Priç ununu ve nişastayı kalan sütle ezin. Elde ettiğiniz harcı tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak süte katıp, on dakika kaynatın. Şekerini ekleyin. Karıştırıp, koyulaşana dek pişirdikten sonra sütlacı ısıya dayanıklı kaselere doldurun. Kaseleri içinde su bulunan bir tepsiye oturtup, üstleri kızarana dek pişirin.
Ekleyen: Erdinc Bas
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Güllaç

Murat Muhallebicisi
1,5 Litre süt kaynatılır, Süt ılık hale gelince bir paket vanilya ve 2 su bardağı şeker eklenir.
Bir tepside güllaç yaprakları süt ile ıslatılır ve başka bir tepsiye dizilir. Bir kaç yaprağı süt ile ıslatıp serdikten sonra ceviz içleri serpiştirilir. bir kaç yaprak daha ıslatılıp üstü kapatılır. Eşit kareler halinde kesildikten sonra üzerinde kalan süt gezdirilir. Nar ve cevizle üzerini süsledikten sonra 30 dakika süreyle buzdolabında bekletilir. Arzu edildiği taktirde gül suyu serpilerek tatlandırılabilir. Afiyet olsun...
Ekleyen: Mustafa Sezgin
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Kadayıf Dolması

Muammer Usta'nın Yeri Adres : Numune Hastanesi Giriş Karşısı / ERZURUM
Malzemeler

1 paket (500gr) kadayıf
250 gr tereyağı (2 çubuk/ ben 200gr kadar kullandım)
1 bucuk-2 bardak kadar iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için

3 bucuk su bardağı seker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu
Yapılışı:

Önce şerbeti hazırlayın. Su ve sekeri kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ilave edin. Biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın. Hatta ılındıktan sonra buzdolabına koyup iyice soğutun.
Tereyağını eritip soğutun. Sıcak olursa kadayıfları yumuşatır.
Geniş bir tepside kadayıfı kopartmadan lif lif ayırın.
Eriyip soğumuş tereyağını üzerine gezdirip harmanlayarak yağı kadayıfa yedirin.
Tepsinizi yağlayın. Kadayıftan elinizi dolduracak kadar (ya da arzunuza göre daha küçük) parçalar alıp düzgünce yerleştirin.
İçine bir tutam ceviz içi koyup yaprak sarar gibi sıkıca yuvarlayıp sarın.
En son sarılmış tarafını aşağıya getirerek tepsiye aralık vermeden yan yana dizin.
Önceden işitilmiş 350F dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Çıkarıp soğumaya bırakın. Tepsiye elinizi değdirebilecek sıcaklığa gelsin. Sonra dolapta iyice soğumuş olan şerbeti her tarafına gezdirin. Ustu açık olarak çekmesi için bir müddet dinlenmeye bırakıp servise hazır hale getirin.
Ekleyen: Çisem Sözcü
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Aşure

1 SARAY
2 ÖZSÜT
3 BOLULU HASAN USTA
4 HACI ABDULLAH
5 KANAAT
6 SÜT-İŞ
7 KONYALI KANYON
Neler Lazım ?

* 1/2 Kg kuru fasulye
* 1/2 Kg nohut
* 1 kg buğday
* 1 su bardağı fındık
* 1 su bardağı kurum üzüm
* 1 su barğdağı kuru kayısı
* 1 su bardağı ceviz
* 1/2 su bardağı elma kurusu
* 1 portakal kabuğu rendesi
* 1 adet nar
* Tarçın
* 3 su bardağı şeker

Nasıl yapılır ?

1. Geniş bir tencereye buğdayımızı alıp kaynatıyoruz.
2. Diğer bakliyatları ayrı ayrı haşlıyoruz.

3. Haşlanmış bakliyatları buğdayın içine karıştırıyoruz.

4. Kaynatmaya devam ediyoruz.

5. Ocaktan indirmemize yakın fındıklarımızı, ufak ufak kestiğimiz kayısıları,elma kurularımızı ve üzümleri katıyoruz.

6. Renginin altın sarısı olması için bir portakalın kabuğunu rendeleyip içine katıyoruz.

7. 25-30 dakika bu şekilde piştikten sonra ocaktan alıp servis etmek istediğimiz kaselerimizin içine döküyoruz. üzerlerine fındık, ceviz, tarçın ve aşurenin olmazsa olmazı nar taneleriyle süslemesini gerçekleştiriyoruz.


Püf Noktaları,

* Eğer evinizde pekmez var ise renginin altın sarısı olması için portakal kabuğu rendesi yerine 1-2 yemek kaşığı pekmezde katabilirsiniz.

* Arzuya göre fındıkları pişerken değil sadece üzerini süslemek içinde kullanabilirsiniz..

* Tüm baklagilleri ve buğdayımızı bir gece önceden suda bekletmemiz çok daha sağlıklı sonuçlar verecektir.


Ekleyen: Hakan Birlik
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Süt Helvası

Hacıbey Lokantası (Bursa)
Malzemeler

1,5 kg süt
250 gr margarin
100 gr tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı un
400 gr şeker (2 su bardağı)

Yapılışı

Yağlar eriyince un içine katılır. Pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kaynayan süt kavrulmuş unun içine dökülür boza haline gelene
kadar karıştırılır şeker ilave edilir ve tekrar karıştırılır. Karışım tepsiye
dökülür fırına verilir . Üstü pembeleşinceye kadar fırında kalır. Sıcak
sıcak tabaklara koyularak 1-2 dk bekletilir üzerine isteğe göre tarçın
veya dövülmüş fındık serpilir ve servis edilir.
Not: Süt kaynar şekilde dökülür (püf noktası)
Ekleyen: Nazan Demir
Sen de koru: