Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

Yaprak Sarması

her yerde yenebilir.
Öncelikle asma yaprakları haşlanır. Pirinçler yıkanır. Doğranacak olan malzemeler doğranarak tüm malzemeler karıştırılır (Asma yaprakları hariç). Haşlanan asma yapraklarına hazırladığımız iç konularak sarılır. Sarılan sarmaları tencereye düzenli bir şekilde dizilir. Tencereye 3 bardak kaynar su dökülerek sarmalar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir
Ekleyen: Dilan Demirhan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Zeytinyağlı Barbunya

Hünkar Lokantası / Mim Kemal Öke Sokak. No: 21 Nişantaşı 0212 2254665-
Nisbetiye cad. No: 52 Etiler.0212 2874770-71

Hacı Salih / Tahmis cad. Kalçın sok. No: 17 Eminönü.
0212 5280390
Malzemeler:

* 1 kg. barbunya
* 4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
* 2 baş kuru soğan, doğranmış
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 havuç
* 2,3 adet acı sivri biber
* 750 ml kaynamış su
* tuz

Hazırlanması:

1. soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin.

2. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin.

3. barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ilave edin. kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.
Ekleyen: Muhsine Bulut
Sen de koru:

0

kişi koruyor

İç Baklalı Enginar

Kısmet Lokantası / Ege ve Osmanlı Mutfağı / İzmir (Kemeraltı)

Boğaziçi Borsa / Harbiye, Lütfi Kırdar Kongre salonu altı. 0212 42001-02
Malzemeler

5 adet enginar
yarım kg iç bakla
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
1 kesme şeker
1 demet dereotu
tuz

Hazırlanması:

1. Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin. Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın. Tuz, şeker ve yarım limon sıkın., üstünü örtecek kadar su koyun.

2. Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın.

3. Yarı pişince iç baklaları ekleyin. Tamamen pişince ateşten alın. Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin.
Ekleyen: Muhsine Bulut
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Kanaat Lokantası / Selmanipak caddesi, No:25 Üsküdar.0216 5533791-3415444

Emek Kafe / Köybaşı cad. No :218, Yeniköy
Malzemeler

½ kg asma yaprağı (ben bahçeden topladım)

2 su bardağı pirinç

4-5 adet kuru soğan

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kuru nane

1-1,5 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

3-4 adet rendelenmiş domates

tuz


Hazırlanışı:


1-Öncelikle asma yaprakları kaynamış suda renkleri değişinceye kdar haşlanır süzülüp bir kenarda bekletilir.

2-Bu arada derin bir tavaya sıvı yağ konulur üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar konulur ve hafif rengi sararıncaya kadar kavrulur.

3-Daha sonra içerisine yıkanmış pirinçler ilave edilip tekrar kavurmaya devam edilir.

4-Pirinçler şeffaflaşınca içerisine rendelenmiş domates ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulup üzerine arzuya göre tuz ve baharatlar ilave edilir.

5-Son olarak üzerine az miktarda su ilave edilip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

6-Bir kenarda soğumaya bırakılı.

7-Son olarak dinlenmiş sarma içi alınıp yaprakların üzerine kafi miktarda konulup sarılır.

8-Tencereye yerleştirilen yaprak sarmaların üzerine ben yarım çay bardağı sıvı yağda kızdırılmış 3-4 diş sarımsak bir miktar tuz ilave edip üzerine 1 limonu dilimleyip yerleştiriyorum. (kışın sarımsakla birlikte kurutulmuş domateste koyuyorum çok güzel oluyor)

9-Üzerine bir tabak kapatıp, yeterli miktarda da kaynatılmış su ilave edip pişmeye bırakılır.

10-Pişen sarmalar soğutulduktan sonra servis yapılır.
Ekleyen: Zehra Çalık
Sen de koru: