Ortaya Karışık Yeni Eklenenler En Çok Korunanlar

0

kişi koruyor

İskender Kebap

Bursa iskender'de
Malzemeler,

1 paket hazır döner
1 su bardağı yoğurt,
4-5 Adet pide
2 diş sarımsak,
5 adet domates,
1,5 yemek kaşığı salça,
1 adet kırmızı soğan,
3 yemek kaşığı tereyağ,
4-5 adet sivri biber
1 adet patlıcan,

Hazırlanışı,
Pideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağı ile soteleyin.
Kalan yağ ile hazır döneri tavada ısıtın.
Üzerine salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin.
Sarımsağı ezip yoğurda katın.
Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin.
Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun.
Pidelerin üzerine önce soslu döneri sonra yoğurdu ekleyin.
Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun.
Ekleyen: Büşra Pamuk
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Meşhur Sivas Köftesi

Sivaslı restaurantlarında
Sivas Köftesinin özelliği etin içerisinde tuzdan başka ilave bir şeyin olmamasıdır. Et ve tuz ile birlikte kıyma haline getirilir ve yoğurulduktan sonra 1 gün dinlenmeye bırakılır. Dinlendikten sonra tekrar makinede çekilerek şekli verilir.
Pişirilmesi :
Kömür ateşinde mangal da çok güzel olur ama bu mümkün değil ise teflon tava da çok az yağ ile kızartılabilir veya fırına verilebilir.

Afiyet olsun.
Ekleyen: Bahattin GÜLER
Sen de koru:

0

kişi koruyor

ALİNAZİK

Restaurant, Lokanta
MALZEMELER

200 gr yarım yağlı kıyma
2 adet patlıcan
250 gr süzme yoğurt
1 adet yeşilbiber
7-8 dal maydanoz
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları fırında közleyin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın. Başka bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi yoğurarak köfteyi hazırlayın ve kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşilbiberle süsleyin.
Ekleyen: Erdinc Bas
Sen de koru:

0

kişi koruyor

APİKOĞLU SUCUKLU YUMURTA

AZTEK BOMONTİ
Apikoğlu Kangal Sucuk istenilen kalınlıkta dilimlenir. Isınmış yağsız tavaya sucuklar ilave edilir. Sucuklar çevrilerek iki tarafı ısıtılır, yağ bırakmaya başladığında yumurtalar kırılır. Az veya çok pişmiş olarak yumurtaların pişme süresini ayarlayabilirsiniz.
Arzuya göre tuz ve karabiber ilave edilerek servis edebilirsiniz.
İki kişi için 4 yumurta ve 1/2 kangal sucuk yeterli olacaktır.
Ekleyen: ZEYNEP ÖZGÜR
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Kadınbudu Köfte

Şıpse Annemin Yemekleri / Ankara (Balgat)

La Cafe / İzmir
Malzemeleri

* Yarım kilogram kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 1 kahve fincanı pirinç
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı su
* Tuz
* 1 yemek kaşığı margarin
* Karabiber

Tarifi

Margarin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sonra tencereye su ilave edilir. Kaynayınca ayıklanmış pirinç eklenir. Pirinçlerin lapa durumuna gelmesi beklenir. Ateşten indirilip soğutulur. Diğer tarafta kıymanın 3′te ikisi teflon tavaya konup kuvvetli ateşte suyunu salıp yeniden çekinceye kadar karıştırılarak kavrulur. Soğumaya bırakılır. Soğanlı kıymayla çüğ kıyma karıştırılır. Karabiber, 1 yumurta, tuz ve lapa eklenir. 5 dakika yoğurulur. Sonra bu karışımdan yumurta iriliğinde parçalar alınıp ortaları bastırılarak köfteler oluşturulur. 2 yumurta, bir kasede çırpılır. Köfteler yumurtaya batırılarak kızgın yağdaki tavada kızartılır. Sıcak servis yapılır.
Ekleyen: Murat Erdoğan
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Mumbar Dolması


Toprak Ana / İstanbul (Pendik)

Kristal Kokoreç / İzmir (Aliağa)
İç Harcı (2 Adet Koyun Mumbarı için);

* 2 Su Bardağı Pirinç
* 3 Adet (Orta Boy) Soğan
* 250 Gr. Orta Yağlı Kıyma
* 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
* 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
* Tuz ve Karabiber

Mumbarın Temizlenmesi;

* Mumbarın bir ucu musluğa tutularak, ilk önce kaba pisliğinden arındırılır. Bir kebap şişi (veya normal örgü şişi olabilir) yardımı ile mumbar "ters-yüz" edilir.
* Mumbar, kesme tahtasının üzerine konur, bıçağın tersi ile üzeri kazınarak iyice temizlenir. Bu işlem sırasında sık sık suya tutulur ve kazınan ince pislikler yıkanır.
* Mumbarlar, bir kaba konur ve tuz ile 2-3 dk. ovulur. Soğuk su ile durulanır.
* Son olarak mumbarlar, sabun ile yıkanır ve soğuk su ile iyice durulanır bu işlem 2-3 kez tekrar edilir.

İç Harcının Hazırlanması;

* Soğanlar minik minik doğranır, pirinçler yıkanır ve kıyma, salçalar, tuz karabiber eklenerek yoğrulur. (Malzemelerin sadece karışması yeterlidir, köfte harcı gibi özleşmesine gerek yok)

Yapılışı

* 2 adet soğan ve yarım limon irice doğranır, mumbarlar ile birlikte bir kaba konur ve 2-3 dk. boyunca iyice ovulur. Soğuk su ile durulanır.
* Son olarak bir miktar tuz ile 1-2 dk. ovulur ve durulanır.
* Yine bir şiş yardımı ile, yağlı tarafı içe gelecek şekilde, "ters-yüz" edilir. Bu işlem, musluğun altında yapılırsa daha kolay olur. Ters-yüz edildikten sonra bir kaç kez durulanır ve bir kevgirde suyu süzülene kadar bekletilir.
* Mumbarın bir ucu hafifçe içeri kıvrılır, kabak oyacağının iç kısmına harç konur ve mumbarın içi çok sıkı olmayacak ve arada boşluklar bırakacak şekilde doldurulur. (Çok sıkı doldurulursa pişerken patlar)
* Doldurma işlemi bitince, iki ucu birleştirilerek iple bağlanır.
* Mumbarlar bir tencereye konur ve üzerini 3cm. geçecek kadar su eklenir. Bir şiş yada çatal yardımı ile üzerine delikler açılır. Kaynadıktan sonra, altı kısılarak, ağır ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
* Mumbarlar pişerken, sürekli kontrol edilmeli ve su seviyesi eksildikçe, kaynar su eklenmelidir. Ayrıca pirinçler şiştikçe zaman zaman mumbarlarda çatal ile yeni delikler açılmalıdır. (Düdüklü tencerede pişirilecekse, önceden bol bol delinmelidir.)
* Piştikten sonra bir kevgire alınır ve suyu süzdürülür. (Bu şekilde buzlukta uzun süre saklanabilir)
* Servis edileceği zaman, zeytinyağında kızartılmalı ve mutlaka sıcak servis edilmelidir.
Ekleyen: Çetin Ok
Sen de koru:

0

kişi koruyor

Tandır Kebabı

Konyalı 1937 Acıbadem / İstanbul

Lezzet Kebap Salonu / Konya

Tavacı Şükrü / Malatya
MALZEMELER

650 gr Kuzu Kol
1 Adet Limon
1 Adet Sogan
4 Adet Domates
4 Adet Sivribiber
4 Adet Patates
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI

Kuzu kolu yikayip firin tepsisine yerlestirin. Üzerine limon suyunu sikip tuz ve karabiber serpin.
Domates, sogan ve sivri biberleri küçük küçük dograyip kuzu kolun yanina yerlestirin. Kizgin firinda 45 dakika pisirin. Lavaşla servis yapin.
Ekleyen: Hakan Birlik
Sen de koru: